Kimse Yok Mu Derneği, Samsun'da her gün bin yoksula sıcak yemek sunacak

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, rahmet ayı Ramazan'ı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için hevesli olan bütün gönüllüleri ve yardımseve

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, rahmet ayı Ramazan'ı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için hevesli olan bütün gönüllüleri ve yardımseverleri iyilik seferberliğine davet etti.

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özköroğlu, 11 ayın sultanı Ramazan'ın nihayet geldiğini, Ramazan heyecanının bütün İslam Alemi'ni kuşattığını, Türkiye'de de her mekanda Ramazan hazırlığının tamamlandığını söyledi.

My House Otel'de düzenlenen programda açıklamada bulunan Özköroğlu, derneğin bu Ramazan ayı içerisinde de her sene olduğu gibi Samsun genelinde 6 ayrı noktada mobil araçlar vasıtasıyla her akşam bin kişiye yemek verileceğini ve Samsun'un ilçeleri başta olmak üzere bin 500 koli gıda kumanyası dağıtılacağını ifade etti.

İftar yemeği ve kumanyaların yanı sıra her gün 100 kişiye de iftarlık yemek verileceğini ve bayramdan önce de derneğe başvurmuş tüm ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarına kıyafet ve ayakkabı verileceğini hatırlatan Özköroğlu, "Çeşitli hediyelerle onlarında gönüllerini alıp bu ramazan bayramında zenginiyle fakiriyle bir bütün olarak bayramı bir şölen havasında yaşatacağız." dedi.

"MESAJ AT İFTAR VER, MESAJ AT BAYRAMDA BİR ÇOCUĞU SEVİNDİR"

Kimse Yok Mu, özellikle çocuklar için, yoksul ailelere gıda, kıyafet, ayakkabı, oyuncak gibi yardım paketleriyle birlikte bayram ziyaretlerinde bulunacak. "Yardım etmek artık cep telefonlarının tuşlarına basmak kadar kolay" diyen Köroğlu, "Ramazan'da eğer isterseniz hiç yorulmadan her akşam bir kişiye iftar ettirebilirsiniz. Bunun için tüm GSM operatörlerinden; 'İftar yazıp 5777'ye SMS atmanız yeterli. Böylece 5 TL bağışlayabilirsiniz. Ayrıca, bayramda yapılacak yardımlara katkı sağlamak için de 'Bayram yazıp 5777'ye gönderebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Derneğin Samsun'un ve Türkiye genelinin yanı sıra fakir olan 34 ülkeye el atarak Ramazan ayının sevincini dünyada yaşatmaya çalıştıklarını ve Samsun şubesi olarak ayrıca Mozambik ülkesine bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak bin Ramazan kolisi gönderdiklerini hatırlatan Ayhan Özköroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Kimse Yok Mu Derneği her Ramazan olduğu gibi bu sene de rahmet ayının bereketini yardımlaşma şölenine dönüştürüyor. Gıda kumanyaları, iftar çadırları, büyük iftar sofraları ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen sıcak yemeklerle bu sene yine dünya Ramazanlaşıyor."