Kadına pozitif ayrımcılık indirimi

Aynı işyerinde çalışan bekar Emrah Tatlı (25) ile evli, 2 çocuk annesi Canan Gülmez (25) arasında yaşanan...


Aynı işyerinde çalışan bekar Emrah Tatlı (25) ile evli, 2 çocuk annesi Canan Gülmez (25) arasında yaşanan ilişki genç adamın ayrılmak istemesiyle gerginliğe dönüştü. Gülmez, Tatlı'yı, "Beni hayat kadını mı zannettin, ayrılamazsın" diyerek tabancayla kolundan yaraladı. Olay, şikayetçi olmayınca adli kayıtlara geçmedi. Sevgisinin kendisini evlenmek vaadiyle kandırdığını ileri süren, eşinden boşanmak için dava açan genç kadın,7 ay sonra 27 Eylül 2009'da Tatlı'yı başına tabancayla bir el ateş ederek öldürdü.
'Beni satmaya çalıştı'
Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gülmez, karar duruşmasında, "Cinayet günü beni yanına çağırdı. 'Para lazım, biriyle görüşür müsün?' dedi. Bir gün önce de Halil diye biri aramış ve 'Emrah seni çok methetti, görüşelim' demişti. Emrah'ın belinde tabanca vardı. Alıp bir el ateş ettim" dedi.
Mahkeme savcısı sanığın 'haksız tahrik' hükümlerinden yararlanamayacağı yolunda mütalaa verdi. Bir üye de haksız indirim uygulanmaması yolunda şerh koydu. Ancak Mahkeme Başkanı ile bir üyenin oyuyla, sanık Gülmez haksız tahrik indiriminden yararlandırıldı. Karar oy çokluğuyla alındı. Gülmez, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın suçu tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle ceza 15 yıla indirildi. Gülmez'e Ateşli silah kullanmak suçundan da 10 ay hapis cezası verildi.