İskilip'te Hanımlar Halk Pazarı Kuruldu

Çorum'un İskilip ilçesinde ev hanımlarına yönelik hazırlanan "Hanımlar Halk Pazarı" projesi hayata geçti.

İskilip'te Hanımlar Halk Pazarı Kuruldu
İskilip'te yaşayan ev hanımları tek çatı altında toplayan Bennu Hanımlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hayata geçirdiği proje ile ilçedeki ev hanımlarının hem ürettikleri ürünlerin pazarlanmasına hem de gelir seviyelerinin artmasına katkıda bulunacak.
Her hafta Çarşamba günleri kurulan Hanımlar Halk Pazarı'nda kuşburnu, yufka, erişte, tarhana, bulgur gibi yöresel ürünler bulunuyor.
Bennu Kadınlar Derneği Başkanı Nuray Hatice Bahar, amaçlarının Türk toplumunda yokluk ve yoksulluk konusunda duyarlılık oluşturmak, yardımlaşma ve dayanışma bilincini artırmak, bu sorunlara duyarlı kişiler arasında bir iletişim ağı oluşturmak olduğunu söyledi.
Bahar, "Bu bakımdan ilçemiz kadınlarının hem ev hem yurt ekonomisine katkıları için düşündüğümüz el işleri ve gıda ürünlerinin pazarlanmasına yönelik 'Halk Pazarı Projemiz' İskilip Belediyesi'nce desteklenmektedir. Bizler Bennu Hanımlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ilçemiz hanımlarının yapacağı her türlü el işi ve gıda ürünlerinin satışında bayanlarımızın yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Artık onlar da bu ekonomide önemli bir yer alsınlar istiyoruz" dedi.
Bahar, ev hanımlarının el işi göz nuru ürünlerini oluşturulan bu pazarda rahatça satışa sunabileceklerini ve bu sayede de kendi ekonomilerine ciddi katkılar sağlayacaklarını belirtti.

VATANDAŞLAR SİPARİŞLE DE İŞ YAPTIRABİLECEK
Bennu Kadınlar Derneği hayata geçirdiği 'Hanımlar Halk Pazarı Projesi' kapsamında hazırda bulunan ürünleri satmanın yanı sıra sipariş ile de iş alacak. Müşterilerin istekleri doğrultusunda sipariş alan Bennu el işinden, İskilip'e özgü yemeklere varan seçenekleriyle vatandaşlara hizmet verecek.
Pazarın Çarşamba günleri açık olacağını belirten Dernek Başkanı Bahar, kadınlara yönelik ayrı bir stand açılacağını, herkesin kazancının kendisinin olacağını, açılacak olan pazarda hanımların siparişleri kendilerinin de alabileceğini ifade etti.
Bahar, derneğin bu satışlarda hiçbir kazancının olmayacağını ifade ederek, "Bennu Hanımlar Derneği ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi işbirliğiyle kurulan pazarda ev hanımlarına iş olanağı ve el işi malzemelerini satma imkanı buluyor. Yakında belediyenin hanımların satışlarını yapabilmeleri için hazırlayacağı Pazar yerinde hanımlar sürekli satış yapabilecek. Amaç, ev hanımlarının kendi yaptıkları ürünleri satarak gelir elde etmesi ve hanımların sosyalleşmesi" diye konuştu.