İçişleri Bakanı Atalay: Referanduma kadar provokasyonlar olacaktır

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki gezi ve incelemeleri kapsamında geldiği Van'da referandumun yapılacağı 12 Eylül t

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki gezi ve incelemeleri kapsamında geldiği Van'da referandumun yapılacağı 12 Eylül tarihine kadar provokasyonlar olabileceği uyarısında bulundu.

Bölge gezisi kapsamda Diyarbakır'ın ardından Van'a gelen Atalay, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Atalay, toplantının ardından Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Atalay, referanduma kadar provokasyonların olacağına dikkat çekti. Ülke genelinde güvenlik tedbirlerin çok sıkı aldıklarını söyleyen Atalay, "İstihbarat faaliyetlerini daha da ağırlıklı şekilde yürütüyoruz. Bu konuda halk oylaması ortamını sabote etmek isteyen veya vatandaşlara baskı kurmak isteyenlere dönüp de çok acımasızca müsamahasızca davranılacaktır." dedi.

Referandumda herkesin özgürce iradesini ortaya koyabilmesi için gereken tüm tedbirleri alacaklarını söyledi. Referandumda kimsenin üzerinde korku ve baskı uygulamasına izin vermeyeceklerini anlatan Atalay, bunun gerekli tüm tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Toplantıya Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker ve Van İl jandarma Alay Komutanı Veli Turan ile güvenlik görevlileri katıldı.