Hizbullah Hariri suikastıyla ilgili İsrail'e çattı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, eski Başbakan Refik Hariri'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuğunu yineledi. Suikastle ilgili İsrail'e ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlayan Nasrallah, İsrail'in, Suriye'yi Lübnan'dan çıkarmak için Hariri'yi öldürdüğünü iddia etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, eski Başbakan Refik Hariri'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuğunu yineledi. Suikastle ilgili İsrail'e ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlayan Nasrallah, İsrail'in, Suriye'yi Lübnan'dan çıkarmak için Hariri'yi öldürdüğünü iddia etti. Nasrallah, Beyrut'ta video link yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Nasrallah, İsrail'in Hizbullah'ı her platformda suçlamak için çalışmalar yaptığını öne sürdü, şimdiki Başbakan Said Hariri'nin de İsrail'in hedefinde olduğunu savundu.

Nasrallah konuşmasında zaman zaman İsrail casus uçakları tarafından çekilen 8 videoyu da göstererek, Hariri ve ailesine ait evlerin ve giden yolların ne maksatla izlendiğini sordu.

Nasrallah, İsrail ile Suriye arasındaki problemin ana kaynağının Suriye'nin Lübnan topraklarında olmasının değil, direniş hareketini desteklemesi olduğunu söyledi.

Hizbullah lideri, "Hariri suikastini kullanarak Suriye'yi Lübnan'dan çıkardılar; bugün de aynı olayı kullanarak Hizbullah'ı karalamaya çalışıyorlar" diye konuştu.

İsrail: "Gülünç"

Bu arada İsrail, Nasrallah'ın, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutmasını "gülünç" olarak nitelendirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli üst düzey bir yetkili, "Tüm dünya, batı ülkeleri ve hatta Lübnanlılar bu suçlamaların gülünç olduğunu biliyor" dedi.