Didim Müftülüğü'nden Ramazan Açıklaması

Didim İlçe Müftüvekili Hacı Mehmet Akdoğan, Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlayarak zekat, fitre ve sadaka-ı fıtır miktarlarını açıkladı.

Didim İlçe Müftüvekili Hacı Mehmet Akdoğan, Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklamasında gönüllerin günah kirlerinden arınacağı, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşacağı on bir ayın sultanı Ramazan Ayına yarın girileceğini kaydederek, "10 Ağustos 2010 Salı günü ilk teravih namazını kılıp, gece sahura kalkacağız ve niyet ettim Allah rızası için Ramazan ayının yarın ki orucunu tutmaya. Allah'ım onu bana kolay kıl ve onu benden kabul buyur diye niyet edip, Çarşamba günü orucumuza başlayacağız. Ramazan ayı tutulan oruçlarla okunan mukabelelerle yapılan vaaz ve nasihatlerle heyecanla kılınan vakit ve teravih namazlarıyla camilerimizde daha anlamlı bir şekilde değerlendirilmektedir. Tüm Camilerimizde öğle namazı akabinde, mukabeleler okunacak, her gün öğle namazı öncesi ve yatsı namazı öncesi merkezi sistemden (her camimize ulaşacak şekilde) Merkez Camiinde vaaz ve nasihat yapılacaktır. Akşam ezanıyla birlikte kandiller yanacak, sabah ezanıyla birlikte oruç başlayacaktır. Halkımız her türlü dini sorularını 811 37 34 no'lu müftülüğümüz telefonuna ulaşarak, cevaplarını öğrenebilirler. 5 Eylül Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Ramazan Bayramı ise 8 Eylül Perşembe günü olup, Bayram Namazı saat 07:28'de eda edilecektir" dedi.
"FİTRE 7 TL"
Akdoğan, Ramazanda özgür zekat ve fitre miktarlarıyla ilgili olarak da, "Temel İhtiyaçlardan ve borçlarından sonra 80.18 gram altın veya bunun değerinde para ya da ticaret malı bulunanlar; zekat ve sadaka-ı fıtır ile mükelleftir. Din İşleri Yüksek Kurulu 2010 yılı için sadaka-ı fıtır miktarını 7 TL olarak tespit etmiştir. Zekat ve Fitrelerimizi Ramazan ayı içerisinde vermeye çalışırsak görevimizi ifa etmiş oluruz. Rahmet ve Marifet ayı olan Ramazan ayı başta milletimiz olmak üzere, tüm Müslümanlara feyiz ve bereket getirmesini, birlik ve beraberliğimize kardeşliğimizin pekişmesine ve tüm insanlık için huzur ve barışa vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederiz" diye konuştu.