Basın Mensupları Balık Tutarak Stres Attı

Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen Basın Mensupları Balık Tutma Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Basın Mensupları Balık Tutarak Stres Attı
Turizm Çevre ve Kent Muhabirleri Derneği (TURÇEV), Profesyonel Haber Kameramanları Derneği (PHKD) ve Av Doğa Dergisi işbirliği ile Sincan Temelli Göletinde yapılan Sportif Olta Balıkçılığı sazan balığı tutma yarışmasında başkentin medya mensupları kıyasıya yarıştı.
Yoğun iş temposu içinde biraz olsun stres atmaya çalışan basın mensupları ellerinde oltalarla balık tutmaya çalışırken, renkli görüntüler de ortaya çıktı. Sporun her branşına belediye olarak destek verdiklerini, gençleri spora teşvik etmek ve boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini sağlamak amacıyla yaz spor okullarının her yıl eğitim vermeye devam ettiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Bugün de burada sportif olta balıkçılığına gönül vermiş derneklerimizle birlikte
balıkçılığın inceliklerini öğrenip, hep birlikte eğleneceğiz. Bu iş yoğunluğu arasında olta atmaya gelen tüm basın mensubu arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.
Av Doğa Dergisi Editörü Kamil Üçbaş da, haber kovalamak ile balık kovalamayı birbirine benzetti. Üçbaş, "Haber kovalarken de, balık tutarken de doğru zamanda doğru yerde olmak gerekiyor" dedi.
Sportif Olta Balıkçılığı hakkında yarışmacıları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için organizasyona destek veren Rastgelebalıkçı Amatör Olta Balıkçılığı Derneği yöneticileri de basın mensuplarına balık tutmanın inceliklerini öğrettiler. Yarışmada en büyük balığı tutan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi Muhabiri Alp Aykut Çıngır 1. olurken, Türkiye Gazetesi'nden Turan Çırak da 2. oldu. Başkan Tuna, yarışmada 1. olan Çıngır'a dizüstü bilgisayar hediye ederken, 2. olan Çırak'a da olta hediye
edildi. Yarışmanın ardından Turaç Av ve Doğa Malzemeleri firması tarafından temin edilen oltalar çekilişle basın mensuplarına hediye edildi.