Süs Bitkileri İhracatında Yüzde 18 Artış

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Osman Bağdatlıoğlu, 2010 yılının ilk yedi aylık döneminde süs bitkileri ihracatının geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 artış gösterdiğini bildirdi.
Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada 2010 yılının ilk yedi aylık döneminde süs bitkileri ihracatının 30 milyon 560 bin 500 dolardan 35 milyon 912 bin 811 dolara yükseldiğini kaydetti. Bağdatlıoğlu açıklamasında, "İhracat sezonunun sonunda sağladığımız bu istikrarlı artış oranı, bizi yılsonunda yüzde 20'lik ihracat artışı hedefine hızlı adımlarla yaklaştırmaktadır. 2010 yılının ilk yedi aylık döneminde süs bitkileri ihracatında en önemli pazarlarımız, Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Türkmenistan ve Rusya Federasyonu olarak sıralanmıştır. İhracatımız Birleşik Krallık'a yüzde 46, Almanya'ya yüzde 26 ve Hollanda'ya yüzde 5 artış göstermiştir" ifadelerine yer verdi.
HEDEF 60 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Açıklamasında 2010 yılı yedi aylık dönemde, Türk müteahhitlik hizmetlerinin gelişmesine paralel olarak canlı bitkiler ihracatında giderek önem kazanan pazarlardan olan Türkmenistan'a yüzde 65, Azerbaycan'a yüzde 41, Irak'a yüzde 111 ve KKTC'ye yüzde 12 oranında ihracat artışı sağlandığını vurgulayan Bağdatlıoğlu, Eylül ayında yeni sezonun başlaması ile birlikte ihracatta istikrarlı artışın devam edeceğine ve 2010 yılı sonunda 60 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşılacağına inandığını bildirdi.