Bakan Demir: Kırsal alanlarda çarpık yapılaşmaya son vereceğiz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Kırsal alandaki evlerimizde kaliteli yapılaşmaya gideceğiz." dedi.

Bakan Demir, Sinop'un Ayancık

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Kırsal alandaki evlerimizde kaliteli yapılaşmaya gideceğiz." dedi.

Bakan Demir, Sinop'un Ayancık ilçesinde düzenlenen 22. Ayancık Kültür-Keten ve Ahşap Festivali'ne katıldı.

İlçe girişinde Ayancık Kaymakamı Gülihsan Yiğit ve Belediye Başkanı Ayhan Ergün tarafından karşılanan Bakan Demir, daha sonra STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Ayancık Apart Otel'de düzenlenen toplantıya; Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Sinop milletvekilleri Abdurrahman Dodurgalı ve Kadir Tıngıroğlu, Ayancık Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bakan Demir, burada yaptığı konuşmada, "Yöresel mimari özellikle kırsal alandaki evlerimiz, yöresel yapı malzemeleri ile ilgili üniversitelerde bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Bunun için bir rehber kitap hazırlıyoruz. Bunun ilk çalışmasını pilot il olarak Kayseri'de yaptık. Balıkesir'de de sürüyor. İlk paketi de Sinop'a alacağız. Bu rehber çalışmayı yaptıktan sonra İl Özel İdarelerimizin öncülüğünde ve yerel yönetimlerimizin de desteği ile bu köylerdeki evlerimiz, bu araştırılan, ortaya çıkartılan yeni tasarımlar ve geleneksel malzemeler ile inşa ettirmeye çalışacağız. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan evlerde gelecek kuşaklar hayırla yad edecekler." dedi.

12 Eylül'deki halk oylamasına da değinen Bakan Demir, "Siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakalım. Çocuklarımız ve torunlarımız için 73 milyon insanımız için ve çok yeni ufuklara açılması için 12 Eylül'de vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Demir, daha sonra sahil meydanında düzenlenen festival etkinliklerine katıldı.