Cim-Bom'luların aslanları - SPOR

Galatasaray, Cana’yı renklerine bağladı, sırada Pino var



Galatasaray, Cana’yı renklerine bağladı, sırada Pino var

Sarı-Kırmızılılar, bonservisini Sunderland’dan 4.5 milyon euro’ya aldığı 27 yaşındaki ön liberoya yılda 2 milyon + maç başı 7 bin 500 euro ödeyecek. Aslan, Monaco’nun Kolombiyalı kanat oyuncusunu da 2 milyon euro’ya bitirdi

Abdul Kader Keita’yı Katar ekibi Al Sadd’a satarak kasasına yaklaşık 8.5 milyon euro koyan Galatasaray, transferde hemen atağa kalkıp ilk hamlelerini de yaptı. Sarı-kırmızılı yönetim, daha önce Haldun Üstünel ile Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin’in temaslarda bulunduğu Sunderland’li Lorik Cana’nın işini bitirdi. 27 yaşındaki Arnavut starın transferi ile ilgili haber kulübün internetteki resmi sitesinden duyuruldu. Cana’nın kulübü ile yapılan pazarlıklarda 6 milyon euro’dan kapıyı açan İngilizler 4.5 milyona ikna edildi.

CANA’NIN LAKABI “YOK EDİCİ” 

Bu parayı 2 yılda eşit taksitlerle ödeyecek Sarı-Kırmızılılar, Cana’ya 2 milyon euro artı maç başı 7 bin 500 euro’dan 4 yıllık anlaşma önerdi. Arnavut ön libero teklifi kabul edince transfer mutlu sonla bitti. Aslan, Cana’yı haftaya İstanbul’a getirecek. Sunderland’de başarılı bir sezon geçiren ön libero, lider, hırçın, agresif ve tam bir takım oyuncusu. “Yok edici” ve “Süpürücü” lakapları ile tanınan Cana, orta sahayı doğrudan domine edecek bir futbolcu...

Cana kimdir?

1983 Kosova doğumlu Arnavut ön libero Lorik Cana, hırslı futbol yapısıyla dikkat çekiyor. Ön liberoda görev yapan Cana, genç takımında oynadığı PSG’de 2003-04’de forma giymeye başladı. 2005-06’da Marsilya’ya gitti. Arnavut yıldız, 2009’da 6 milyon sterlin karşılığında Sunderland’a transfer oldu. Geçen sezon da Premier Lig’de  31 maça çıktı. 

Pino kimdir?

1987’de Cartegena’da doğan Pino, 2003’te İndependiente’de profesyonel oldu. 2007’de Güney Amerika 20 Yaş Altı Şampiyonası’nda kendini gösterip, 3 milyon euro’ya Monaco’ya gitti. Ardından Charleroi’ya kiralanan 23 yaşındaki Kolombiyalı oyuncuyu geçen sezon da yine aynı kulübe gönderdi. Hücumda ve her iki kanatta rahatlıkla oynayabilen genç oyuncu, sürati, ayaklarına olan hakimiyeti ve frikik golleriyle tanınıyor. 

 

Star Gazete