TP Giresun İl Başkanı Yıldız: Fındığın kilogramı 6,5 lira olmalı
Türkiye Partisi (TP) Giresun İl Başkanı Bahtiyar Yıldız, 2010 ürünü fındığa 6,5 lira fiyat istediklerini belirtti.
Yıldız, yaptığı yazılı açıklama
Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 ürünü fındık rekoltesinin 600 bin ton olarak gerçekleşmesinin beklendiğini ifade etti.
Rekoltenin durumuna bakıldığında ürün fiyatının yüksek olması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Bu yıl tahminen 600 bin ton fındık rekoltesi beklenmektedir. Beklenen rekolte ülkemizin göğüsleyeceği bir rekoltedir. Bu rakam, fındığın değerinde en az 6,50 TL'ye satılması demektir." dedi.
"Fındığın fiyatını veren fındığı almalı, fiyat verince ortada kaldıktan sonra fiyat vermenin bir anlamı yok." diyen Yıldız, şunları kaydetti: "Zamanında FİSKOBİRLİK fiyat verdi, fındığı aldı. Birileri fındığa fiyat verecekse fındığı almalı. Üreticiyi memnun edici bir fiyat verilmelidir. Fındığa fiyat veremiyorlarsa destek versinler, FİSKOBİRLİK devreye girsin. Fındık üreticisi perişan olmasın. Üreticimizin alım gücünün artması, refah düzeyinin yükselmesi lazım. Fındık fiyatının çok geç olmadan biran evvel açıklanması gerek."
