Kudüs Film Festivali'ne Mavi Marmara gölgesi

İsrail'in çok önem verdiği ve çeyrek asrı aşkın bir süredir devam eden Kudüs Uluslararası Film Festivali'nde kanlı baskın şoku yaşanıyor.


İsrail'in çok önem verdiği ve çeyrek asrı aşkın bir süredir devam eden Kudüs Uluslararası Film Festivali'nde kanlı baskın şoku yaşanıyor.

Ünlü Hollywood starları Dustin Hoffman ve Meg Ryan, Mavi Marmara'ya düzenlenen kanlı baskını protesto için bugün başlayacak olan Kudüs Film Festivali'ne katılmıyor. Jerusalem Post, 31 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve dünyanın tepkisine neden olan kanlı saldırı nedeniyle bu yılki festivale ünlü isimlerin katılmayacaklarını yazdı.

Festivalin organizatörlerinden Yigal Molad Hayo, saldırının ertesi günü 'programının çok yoğun olmasını' gerekçe gösteren bir email ile bu yılki festivale katılamayacağını bildiren Ryan'ın aslında Mavi Marmara baskınına tepki olarak katılmadığını söyledi. Hayo, Yahudi oyuncu Dustin Hoffman'ın da festivale katılmaktan saldırı sonrası vazgeçtiğini belirtti.

MONAKO PRENSİ DE GİTMİYOR

Habere göre, 8-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan film festivaline, efsanevi yıldız Grace Kelly'nin oğlu Monako Prensi Albert gibi pek çok ünlü isim de son dakikada katılmayacağını bildirdi. Monako Prensi'nin ülkesinden gördüğü baskı nedeniyle Kelly'nin anılacağı festivale katılmama kararı aldığı yorumu yapılıyor.

3 FİLM KATILMIŞTI

Geçen seneki festivale Türkiye'den Pandora'nın Kutusu, Hayat Var ve Süt filmleri katılmıştı.
Akşam