Kayseri'de Dev Adamlar için otellerde yatak boyları uzatıldı

Kayseri, Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak. Yerel yönetimler ve özel sektör şampiyona için çalışmalarını aralıksız sü

Kayseri, Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak. Yerel yönetimler ve özel sektör şampiyona için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, özellikle oteller, konukların rahatı için tüm detayları düşünüyor. Otellerin hazırlıkların arasında dev adamlar için yatak boylarını uzatması da yer alıyor. Şampiyona için şehre gelecek olan basketbolun yıldızları, mevcut otel odalarındaki yatak boylarından daha uzun olması onlar için sorun oluşturacaktı. Sporcuları ağırlayacak olan Hilton Kayseri bunu dikkate aldı ve 2 metre olan yatak boylarını sporculara özel 2 metre 20 santimetreye çıkarttı. Otel, ayrıca, otel odasındaki banyoda duş almak isteyen sporcuların boy uzunluklarını da dikkate alarak bazı tedbirler aldı.

Hilton Kayseri Genel Müdürü Hamit Topaloğlu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçlarının Kayseri'de oynanacak olmasından dolayı bazı takımların otellerinde konaklayacağını açıkladı. Genel Müdür Hamit Topaloğlu, sporculara ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı otel olarak bazı hazırlıklar yaptıklarını ve bu hazırlıklar arasında yatakların boylarını uzatmakta olduğunu söyledi.

Topaloğlu, otellerde yatakların standart boyda olduğunu hatırlatarak, "Yatak boylarımız 2 metre uzunluğunda idi. Basketbol oynayan sporcuları dikkate aldığımızda onların boy farkı çok fazla. Bu nedenle sporcuların rahat etmeleri, rahat uyku almaları için yatak boylarını 2 metre 20 santimetreye çıkardık. Sporcuları en iyi şekilde ağırlama adına diğer hazırlıklarımızı da tamamladık" dedi.

Genel Müdür Hamit Topaloğlu, şampiyonada maçların oynanacağı 28 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında otellerinin doluluk oranının şimdiden yüzde 95'lere ulaştığını aktardı. Hafta içerisinde bu oranın yüzde 100'e ulaşacağını aktaran Topaloğlu, Kayseri'nin bu şampiyonada en iyi hizmeti sunacağına inandıklarını ifade etti. 214 oda kapasitesine sahip olan Hilton Kayseri Otel, 100 odadaki yatakların boyunu uzatmış oldu.

Öte yandan, gelecek ay yapılacak olan maçlar öncesinde şehir merkezinde çok sayıda Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili afişler asıldı. Kale surlarına, billboard panolarına basketbol yıldızlarının fotoğrafları ile birlikte şehrin simgeleri olan tarihi yapılar, spor salonunun fotoğraflarının yer aldığı afişler bulunuyor. Arjantin, Almanya, Ürdün, Angola, Sırbistan ve Avusturalya grup maçlarını Kayseri'de oynayacak.