Gurbetçi gençler, Sultanahmet Meydanı'nı gezdi

Avrupa'dan gelen genç gurbetçiler, İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı yakaladı. Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi yerleri gezen g

Avrupa'dan gelen genç gurbetçiler, İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı yakaladı. Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi yerleri gezen gençler, Ayasofya Müzesi'ne hayran kaldı.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında Avrupa'da yaşayan 350 Türk genci İstanbul'a geldi. Fransa, Hollanda ve Belçika'dan gençler, projenin İstanbul ayağında İstanbul'un tarihi mekânlarından Sultanahmet Meydanı'nı gezdi. Gezide gurbetçi gençlere rehberler eşlik etti. Gezide gençlere Ayasofya Müzesi gezdirildi. Rehberlerden müze hakkında bilgi alan gençler, müzeye hayran kaldı.

Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını aktaran öğrenciler, İstanbul'un tarihi güzelliklerine hayran olduklarını ifade etti. Bazı öğrenciler ise bu proje ile Avrupa'da ki gençlerin unutulmadığını aktardı.

Ülkemizde 13 gün kalacak olan kafiledekilere, İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânlarının yanı sıra Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Afyonkarahisar, Konya ve Ankara'da milli ve kültürel değerler tanıtılacak.

PROJENİN AMACI

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi ile Avrupa'da yaşayan Türk gençlerine, ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini tanıtmak amaçlanıyor.