Alman futbol makinası, İspanya karşısında çalışamadı, durdu!

Dünya Kupası'nda Almanya İspanya karşısında 1-0 yenilerek Dünya Kupası'na yarı finalde elendi. Dünya Kupası finalinde Hollanda ve İspanya eşleşti. Dünya Kupası yarı final maçı 11 Temmuz günü oynanacak

Alman futbol makinası, İspanya karşısında çalışamadı, durdu!
  DURBAN
Cape Town ' da Salı gecesi Hollanda-Urguay maç ; ını seyrettikten sonra , dü ; n sabah uç ; ağını yakalayıp Johannesburg ü ; zerinden Durban ' a ulaşmak ve Almanya-İspanya maç ; ına yetişmek bü ; tü ; n gü ; n soluk soluğa sü ; ren gerç ; ek bir macera oldu .
Hava trafiğinin yoğunluğundan ö ; nce uç ; aklar gecikti , hiç ; beklenmedik seferler iptal edildi . Hint Okyanusu kıyısındaki Durban ' a indikten sonra da , bu kez , stadyuma ulaşmak tam bir işkenceye dö ; nü ; ştü ; .
Ama aynı zamanda eğlenceliydi her şey . Cape Town ' dan başlayarak hem havalimanlarında , hem uç ; aklarda futbol geyiği ve eğlence hiç ; bitmedi .
Bir yanda Almanlar , ö ; bü ; r yanda İspanyollar , sırtlarında milli trikoları , ellerinde bayrakları , biraları ve vuvuzelaları birbirlerine takılıp durdular .
Gazeteci milletinin derdi ise daha farklıydı . Kiminin maç ; bileti garantiydi , kimininki değildi . Ama her şeyden ö ; nce ö ; nemli olan , maç ; başlamadan iki saat ö ; nce stadyumun medya merkezinde hazır bulunmaktı , yoksa bileti başkasını kapabilirdi .
Stada giden yollar bir sınırın ö ; tesinde trafiğe kapatılmıştı . Bu olağan uygulamaydı ama Durban ' da bu iş anlaşılan abartılmıştı .
Bu nedenle , bir yerden sonra gazeteci milleti iç ; in arabalardan inip kan ter iç ; inde koşturmaktan başka ç ; are kalmadı . Medya merkezinin bilet dağıtım noktasına nasıl nefes nefese geldiğimi hiç ; unutmayacağım .
Omzumda bilgisayar ç ; antamla koştururken , bir yandan da vuvuzelalarını ü ; stü ; me ü ; stü ; me bağırtarak eğlenen İspanyol ve Alman taraftar gruplarını arada bir yarmak zorunda kaldım , hatta bazen itişip kakıştık .
Futbol kaç ; ıkları olarak Almanya-İspanya yarı final maç ; ının her tü ; rlü ; zahmete değeceğine inanmıştık bir kere , bu nedenle hiç ; bir fedakarlıktan kaç ; ınmadık .
Ben İspanya ' yı tutuyorum .
Hem ç ; ok iyi futbol oynuyor , hem de renkleri sarı kırmızı . . . Ayrıca , İspanya ' nın sempatik bulduğum , oyunlarını , stillerini sevdiğim topç ; uları Almanlara gö ; re daha fazla .
Evet , Almanya tarafında ' sakin gü ; ç ; ' Mesut Ö ; zil orta sahada ç ; ok iyi , bü ; yü ; k bir gelecek vaad ediyor .
Bu arada Alman futbol makinası form bakımından turnuvanın başlangıcından itibaren tırmanışa geç ; ti . Avustralya ' dan sonra İngiltere ve Arjantin ' e de 4 ç ; ekerek , 4 maç ; ta tam 13 gol atarak yarı finale geldi .
Golcü ; leri 20 yaşındaki Mü ; ller cezalı da olsa , tecrü ; beli golcü ; leri Klose oyanayacaktı . Orta sahada ise pili hiç ; bitmeyen Schweinsteiger , Arjantin maç ; ında Messi ' yi kilitleyen Tunuslu Sami Khedira var .
Bir başka deyişle :
&ldquo ; Ç ; ok tecrü ; besiz bir ekip&rdquo ; klişesini yıkarak yarı finale yü ; kselen bir takım Almanya . Ayrıca genç ; bir takım olarak dö ; nü ; k başarıya aç ; lığı da Almanya ' yı mü ; thiş motive ediyor .
Ama İspanya tarafında da kimler yoktu ki . İniesta ' yla Xavi vardı orta sahada . Kanatları ç ; ok iyi kontrol edip oyunu bir anda hızlandırabilen bir ikili bu .
Veyahut Alman Teknik Direktö ; rü ; Lö ; w ' ü ; n , &ldquo ; Dü ; ğmeleri mutlaka kapatılması gereken iki motor&rdquo ; diye sö ; z ettiği yaratıcı organizatö ; rler . . .
Ya da İspanya ' nın 6 maç ; ında 5 golle gol krallığına adaylığını koymuş olan David Villa ' ya rakip defans arasından ö ; ldü ; rü ; cü ; gol pasları atan mü ; thiş ikili . . .
Bu arada Almanların hocası Lö ; w , İspanya ' nın bir değil , birden ç ; ok Messi ' ye sahip olduğunu ve ç ; ok az hata yaptıklarını belirterek İspanyolların ü ; stü ; n bireysel yeteneklerini de teslim ediyordu maç ; tan ö ; nce . . .
Ayrıca İspanyol savunması , yani Ramos-Pique-Puyol-Capdevilla ' dan oluşan geri dö ; rtlü ; , İngiltere ve Arjantin ' le mukayese edilemeyecek kadar gü ; ç ; lü ; , kolay gedik vermiyor .
Ve her maç ; ta altı yedi oyuncusu Barcelona ' dan olan İspanyollar bir takım kulü ; bü ; kimliğinde . . .
Ama Almanya da , 2008 Avrupa Şampiyonluğu ' nu Viyana ' da İspanya ' ya Torres ' in tek golü ; yle kaptırmanın acısını ç ; ıkarmak iç ; in sahaya ç ; ıkacaktı . Ve Almanya bugü ; ne kadar İspanya karşısında hiç ; bir Dü ; nya Kupası maç ; ını kaybetmiş değildi .
Buna karşılık İspanya da yü ; zü ; p yü ; zü ; p kuyruğuna gelmişti . İlk kez Dü ; nya Kupası ' nı kaldırabilirdi , bu yü ; zden Almanya maç ; ına bü ; tü ; n gü ; cü ; ve heyecanıyla asılacaktı .
Bu duygu ve dü ; şü ; nceler dü ; n gece Durban stadına girdik , hepimize futbol ateşi basmıştı .
* * *
90 dakikanın sonunda ise sö ; zü ; uzatmak yersiz :
Alman futbol makinası İspanya karşısında ç ; alışamadı , durdu!
İngiltere ' ye , Arjantin ' e dö ; rt ç ; eke ç ; eke yarı finale gelen Almanya , İspanya ' nın saat gibi tıkır tıkır işleyen temel yapısını bozamadı . İngiliz ve Arjantin savunmasını paramparç ; a etmiş olan Alman panzerleri , İspanya savunmasının da , orta sahadaki organizasyonunun da karşısında da etkisiz kaldılar .
Sahayı parselleyen İspanya oldu . Bunun karşısında Mesut Ö ; zil , Schweinsteiger , Sami Khedira her hangi bir varlık gö ; steremediler .
Yine Xavi , onun kadar olmasa da İniesta , oyunu istedikleri gibi yö ; nlendirdiler . İspanyol defansı neredeyse hatasız oynadı , pek ö ; yle gedik vermedi .
İleride fırlama oyun stiliyle David Villa ve Pedro kontrataklarda biraz dikkatli olsalardı , İspanya farkı aç ; abilirdi .
Kısacası :
İspanya , Euro 2008 ' in rö ; vanşını Almanya ' ya vermedi .
Pazar gü ; nü ; Soccer City ' deki finalin adı artık malum : İspanya-Hollanda .
Her iki takım da tarihlerinde ilk kez Dü ; nya Kupası ' na ellerini uzatmış durumdalar . Mü ; thiş bir final olacağa benziyor .
Milliyet