Tekirdağ Belediyesi ömrünü tamamlamış araç lastiklerini toplamaya başlıyor

Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Lokma Geri Kazanım Temizlik Nakliyat ve Kağıt Ticaret AŞ arasında imzalanan protokol ile belediye sı

  Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Lokma Geri Kazanım Temizlik Nakliyat ve Kağıt Ticaret AŞ arasında imzalanan protokol ile belediye sınırlarındaki atık lastikler toplanarak , geri dönüşümü sağlanacak .

Tekirdağ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ' nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ; protokol imza töreninde yaptığı konuşmada , anlaşma sonucu , atık lastiklerin toplanması ile çevreye vereceği zararın önüne geçilmesi yanında ekonomiye katkı sağlanacağını belirtti .

Ömrünü tamamlamış lastiklerin zararları hakkında bilgi veren Tekirdağ Belediyesi Çevre Mühendisi Saadettin Arat ise " atık lastiklerin yakılması durumunda çevreye zararlı gazlar salmaktadır bu ise insan sağlığını olumsuz etkilemenin yanında lastiklerin içerisindeki maddelerin tamamı yanmadığından çevre kirliliğine de neden olmaktadır . Atık lastiklerin toplanılarak geri dönüştürülmesi tek yol olarak kalmaktadır . " dedi .