Sneijder krallığa koşuyor - Afrika2010

İnter’li yıldız, Hollanda Milli Takımı’nın 32 yıl sonra finalist olmasında yine başrolü oynadı. Sneijder Uruguay ağlarını da sarsıp rakibin direncini kırarken, gol sayını 5’e çıkararak David Villa’yı yakaladı



İnter’li yıldız, Hollanda Milli Takımı’nın 32 yıl sonra finalist olmasında yine başrolü oynadı. Sneijder Uruguay ağlarını da sarsıp rakibin direncini kırarken, gol sayını 5’e çıkararak David Villa’yı yakaladı

Portakallar’ın başarılı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder, performansıyla parmak ısırtmaya devam ediyor. Uruguay karşısında rakibin direncini kıran golü atıp skoru 2-1’e getiren İnterli yıldız, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını da 5’e çıkarıp  krallıkta ilk sırada yer alan İspanyol David Vila’yı yakaladı. Bir orta saha oyuncusu olmasına rğmen attığı gollerle takımını sırtlayan ve Portakallar’ı 78’den sonra 3. kez finale taşıyan Sneijder, maçın adamı seçilirken, 11 Temmuz’daki finali alıp bir ilke imza atacaklarını söyledi. Ünlü yıldız, “Şimdi bu büyük zaferi kutlamak istiyoruz” diye konuştu. 

25 maçtır yenilmez armada 

Dünya Kupası’nın ilk finalisti Hollanda, finallerde üst üste 6. maçını da kazanarak tarihe geçti. Daha önce sadece 5 ülke üst üste 5 ve üzeri galibiyet alırken, Hollanda bunu başaran 6. takım oldu. Portakallar ayrıca, Van Marwijk yönetiminde elemelerden bugüne üst üste 25 maçtır hiç kaybetmedi. 

Forlan intikamı alamadı

Uruguay’ı attığı gollerle 40 yıl sonra yarı finale taşıyan Diego Forlan, kendi açısından ayrı bir önem taşıyan Hollanda maçında gol atmasına rağmen mutlu olamadı. Babasının formasını giydiği Uruguay’ın 1974’te Hollanda’ya 2-0 yenilmesi nedeniyle dün geceki maça farklı bir gözle bakan Forlan, bir gol atmasına rağmen takımını elenmekten kurtaramadı. Babasıyla aynı kaderi yaşayan, 4 gollü Uruguaylı yıldız, krallık iddiasını da 3.lük maçına taşıdı. 

Kraliyet ailesi tribünde coştu

Portakallar’ın Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nda ilk finalist olması, Amsterdam başta olmak üzere Bodrum’daki Hollandalılar tarafından da coşkuyla kutlandı. Karşılaşmayı tribünden izleyen Hollanda Kraliyet Prensi Williem Alexander ve Prenses Maxima, atılan her gol sonrası büyük sevinç yaşarken, renkli görüntüler oluştudu. Güney Afrika’ya gidemeyen Hollandalılar, ülke meydanlarına kurulan dev ekranlarda maçı izleyip zaferi doyasıya kutlarken, Bordurum’daki cafe ve restauranların çalışanları da turuncu renkli şapka ve bayraklarla Hollandalı turistlerin sevinçlerine ortak oldu. 

 

Star Gazete