Önder Aytaç haberturk.com'a konuştu.

Taraf yazarı Önder Aytaç iddiaları yanıtladı

Taraf Gazetesi, köşe yazarlarından Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç'ın gazetedeki yazılarına bir süre ara verdi. Aytaç, HABERTURK.COM'a yaptığı açıklamada "Kararda Abdullah Öcalan ve PKK ile ilgili yazılarımın ve değerlendirmelerimin etkili olduğunu söyleyebilirim" dedi ve Cemil Bayık'ın kendisini tehdit ettiğini anlattı.

Taraf gazetesinin yollarını ayırma kararı aldığı Önder Aytaç 18 Haziran 2010'da Küre TV'de katıldığı Haber Aktüel programında şöyle demişti: Öcalan 'madem elinizde, alacaksınız karşınıza, dersiniz ki, 'eğer Türkiye'de bir ay içerisinde bir yaprak kımıldarsa, bu terörü bitirmezsen, seni idam ederim, seni asarım'. Bakın bakalım bu olayların hepsi bitmiyor mu! Bitmiyor mu! O zaman alır asarsınız, öldürürsünüz. O zaman geleceğli kurtarabilirsiniz.'
Aytaç'ın bu sözlerinin ardından PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nde kendisiyle ilgili sert eleştiriler yayınlanmış ve Taraf Gazetesi'ne seslenilerek "İlk çıktığınızda izlediğiniz yayın çizgisine dönmelisiniz" mesajı verilmişti.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Önder Aytaç, söylentileri doğruladı ve şunları söyledi:

"İlişiğim tam olarak kesilmedi ama yazılara ara verme kararı alındı. Benim Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerim ve PKK'nın derin yapılarla ilişkileri olduğu yönündeki değerlendirmelerim örgütü kızdırdı. Cemil Bayık, "APO öldürülsün diyenlere sesleniyorum; kimin öldürüleceği belli olmaz" diye beni tehdit etti. Son dönemdeki yazı ve değerlendirmelerim sonrasında örgüte yakın kaynaklarda yazılıp çizilenler tabii ki önemli. Kararın alınmasında etkili olduğu söylenebilir. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Daha sonra açıklama yapacağım."

HABERTURK