Katar Şeyhi El Keita - SPOR

Galatasaray, Fildişi Sahilli yıldızı Al Sadd’a sattı



Galatasaray, Fildişi Sahilli yıldızı Al Sadd’a sattı

Sarı-Kırmızılılar, 8 milyon 150 bin euro bonservis bedeli karşılığında yıldız futbolcusunu gönderdi. 200 bin euro alacağından vazgeçen Keita, Al Sadd’a 3.5 milyona imza attı

Transferde henüz beklenen hamleyi yapamayan Galatasaray, oyuncularını göndemeye devam ediyor. Sarı-kırmızılı yönetim dün sabah internet sitesinden yaptığı açıklamada taraftarlarını şok etti. Yönetim, geçen sezonun başarılı isimleri arasında yer alan Abdül Kader Keita’yı 8 milyon 150 bin euro karşılığında Katar ekibi Al Sadd’a sattıklarını açıkladı.

AL SAAD’DA 1 SEZON OYNAMIŞTI

Transfer, Teknik Direktör Rijkaard’ın “Benim sistemim için önemli bir oyuncu değil” diye rapor vermesinden sonra gerçekleşirken, Galatasaray’da yılda 2.2 milyon euro kazanan Keita, yeni takımında ise senede 3.5 milyon euro’yu cebine koyacak. Lyon’a gelmeden önce 1 sezon Al Sadd formasını giyen Keita, yeni takımında uyum sorunu çekmeyecek. Ayrıca, Galatasaray’da iyi bir ikili oluştuduğu Nonda’nın da Al Sadd’a geleceği belirtiliyor.

DAHA BORCU DURUYOR

Bu arada Cim-Bom, Fildişi Sahili Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda da oynayan yıldız oyuncunun bonservisini Lyon’dan 7.5 milyon euro’ya 3 yıl vadeli almış ve henüz 2.5 milyonu ödemişti. Al Sadd’dan bonservis bedelini peşin alacak olan Galatasaray, Lyon’a ikinci ödemeyi ise bu yıl içinde yapacak.

 

Star Gazete