Kale Belediyesi'nden eğitime katkı

Denizli'nin Kale ilçesinde belediye, Ethem Özsoy Çok Programlı Lisesi'ne ek bina ve çok amaçlı salon yaptıracak. Eğitime yardım için düzenlenen protok

Kale Belediyesi'nden eğitime katkı
Denizli'nin Kale ilçesinde belediye, Ethem Özsoy Çok Programlı Lisesi'ne ek bina ve çok amaçlı salon yaptıracak. Eğitime yardım için düzenlenen protokol, Vali Yavuz Erkmen ve Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca tarafından imzalandı. Törene Kale Kaymakamı Serap Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Kale Belediye Meclisi üyeleri de katıldı.

Vali Erkmen, "Bütün olarak Kale'nin sorunlarına sahip çıkmak güzel bir şey. Arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Kale şu anda eğitim anlamında, ilçeler arasında hemen hemen en sorunsuz olan fakat çok ufak yapılabilecek şeylerle de mükemmeli yakalayabilecek olduğumuz bir ilçemiz. O anlamdaki eksiklikleri hep birlikte gidermemiz gerekiyor. Bu yıl onayı gelen Anadolu lisesi ve alt tarafındaki yatılıya açılacak olan yurduyla Kale, çok güzel bir okula kavuşmuş oluyor. Ayrıca bir anaokulu çalışmamız var. Yarım kalan bir Halk Eğitim binamız var. Bağışlayan arkadaşlarla görüşüp proje değiştirerek ayağa kaldırmayı istiyoruz. Bugünkü protokolle de 12 derslikli okul ve bünyesinde çok amaçlı bir salon olacak. Önemli olan parasından ziyade, Kale ilçesinin buraya sahip çıkmasıdır." dedi.

Kaymakam Özmen de ek bina için Kale Belediyesi'ne teşekkür ederek, oluru alınan Anadolu lisesinin ilçe için çok önemli bir kazanç olduğunu belirtti. Başkan Yarımca ise en iyi yatırımın insana yapılan olduğunu vurgulayarak, yerel yönetim hizmetlerinin başında eğitimin geldiğini, ilçenin eksikliğini gidermek için maddi olarak her şeyin hazır olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol Vali Erkmen, Kaymakam Özmen ve Başkan Yarımca tarafından imzalandı. Ethem Özsoy Çok Programlı Lisesi ek bina ve çok amaçlı salon inşaatı, tamamı Kale Belediyesi'nce karşılanmak üzere 1 milyon liraya mal olacak.