Gurbetçi gençler, Türk kültür ve tarihini yakından tanıyacak

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Avrupa'da yaşayan Türk gençlerini kendi kültürleri ile buluşturuyor. 'Avrupa

  Gençlik ve Spor Müdürlüğü ' ne bağlı Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı , Avrupa ' da yaşayan Türk gençlerini kendi kültürleri ile buluşturuyor . ' Avrupa ' daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor ' projesi kapsamında Fransa , Belçika ve Hollanda ' dan yaklaşık 350 Türk gencini Türkiye ' ye getiren Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı 13 gün boyunca gençleri Türkiye ' de gezdirerek Türk kültürünü tanıtacak .

Projenin birinci ayağında Belçika , Fransa ve Hollanda ' da yaşayan 350 Türk genci bugün İstanbul ' a geldi . Gurbetçi gençlerin Türk tarihi ve kültürününün derinliklerine yapacakları yolculuklar tam 13 gün sürecek . Akraba ziyaretinden farklı bir amaçla Türkiye ' de bulunan gençler sırasıyla ; İstanbul , Edirne , Çanakkale , Bursa , Bilecik , Afyonkarahisar , Konya ve Ankara illerinde tarihi , kültürel ve milli değerlerimizi ön plana çıkaracak yerleri ziyaret etme ve gezme imkanına sahip olacak .

İki ayrı uçakla bugün İstanbul ' a gelen gençlerin heyecanlı oldukları gözlendi . Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından Atatürk Havalimanı ' nda karşılanan gençler , Türkiye ' nin tarihi ve kültürel zenginliğini yakından tanıyacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti . Daha önce de Türkiye ' ye geldiklerini belirten bazı gençler " Bu sefer farklı olacak . Başka bir amaçla geldik . Tarihi mekanları gezeceğiz . " dedi .

Gurbetçi gençlerin Türkiye ziyareti Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) ziyareti ile sona erecek . Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri kültür projesinin önümüzdeki yıllarda diğer Avrupa ülkelerini de içine alacak şekilde genişletileceğini bildirdi .