Göl Ve Akar Sulardaki Türlerin Geleceği

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çıldır Gölü ile Aktaş Gölü'nün dışarıdan gelen türlerden dolayı geleceklerinden endişeli olduğunu söyledi.

Göl Ve Akar Sulardaki Türlerin Geleceği
Köksoy, yaptığı açıklamada, Ardahan'daki başta Çıldır İl Aktaş Gölleri olmak üzere akarsulardaki ekosistemin doğal birer üyesi olan yerel türlerin korunması ve yerinde üretilmesi gerektiğini belirtti.
Göllere belirli zamanlarda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından bırakılan Aynalı Sazan balığının doğru bir uygulama olmadığını belirten Köksoy, şunları kaydetti:
"Bu göl ve akarsularımıza başka ekosistemlerden getirilip bırakılan türler, bunlardaki yaşam zincirlerine zarar vermektedirler. Bu çerçevede Çıldır ve Aktaş göllerine Aynalı Sazan atılmamalıdır. Çıldır'ın sarı balığı diye bilinen lezzetli yerel balığı yerinde üretilmelidir. Aksi taktirde göllerimizi kötü bir gelecek bekliyor."
Köksoy, yılda bir kez yapılan söz konusu uygulamanın Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından durdurulup, göllerin geleceği konusunda ciddi bir akademik çalışmanın yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.