Finalin rengi turuncu - Afrika2010

Hollanda, 32 yıl sonra Dünya Şampiyonluğu için sahaya çıkacak



Hollanda, 32 yıl sonra Dünya Şampiyonluğu için sahaya çıkacak

Uruguay karşısında Van Bronckhorst, Sneijder ve Robben’le sonuca giden Portakallar, 3. kez finalist oldu. Forlan ve Maxi Pereira’nın golleri ise kupadaki tek G.Amerika temsilcisine yetmedi 

Dünya Kupası’nın ilk yarı finaline, sakatlığı nedeniyle oynayamayan Fenerli Lugano ile kart cezalıları Suarez ve Fucile’den yoksun çıkan Uruguay, tutuk başladı. 18’de Van Bronckhorst  yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla kaleciyi avladı. 1-0. Uruguay en tehlikeli atağını 36’da geliştirirken 41’de Forlan yaklaşık 30 metreden harika vurdu; son anda falso alan top Hollanda ağlarıyla buluştu: 1-1. 

PORTAKALLAR 2. YARIDA İŞİ BİTİRDİ

70’te Hollanda 2-1 yaptı. Sneijder, ceza sahası çaprazından uzak köşeye şık bir plase yaptı. Van Persie’nin üstünden atladığı top kale direğine çarparak ağlara gitti. 73’te Portakallar 3. golü buldu. Kuyt ortaladı. İyi yükselen Robben, köşeye nefis bir kafa vuruşu yaptı ve skoru 3-1’e getirdi. Uruguay son bölümde bastırdı 90+2’de Maxi Perreira 3-2 yaptı ama yetmedi.

Kırılma anı ofsayt kokan ikinci gol

Uruguay-Hollanda yarı final maçının kırılma anı, Sneijder’in attığı gol oldu. 1-1 devam eden maçta İnter’li yıldız, güzel bir plase çıkardı, Uruguaylı Victorino ve Godin’e de çarpan top Van Persie’nin bacakları arasında ağlara gitti. Ancak bazı hakem hocaları, Van Persie’nin kalecinin görüş alanını kapattığını belirterek, pozisyonun ofsayt olduğunu söyledi. Bazı yorumcular ise Van Persie’nin kaleciyi kapatmadığını ve topun Uruguaylılar’dan sektiğini belirterek golün nizami olduğunu belirtti.

 

Star Gazete