2008'in rövanşı - Afrika2010

Almanya ile İspanya, Dünya Kupası’nda final vizesi için kapışıyor



Almanya ile İspanya, Dünya Kupası’nda final vizesi için kapışıyor

İngiltere ve Arjantin gibi iki devi eleyerek yarı finale çıkan Panzerler, son Avrupa Şampiyonası’nın finalini kaybettiği Matadorlar karşısında hesabı kapatmak istiyor. 21.30’daki karşılaşma TRT-1’de

Dünya Kupası yarı finalinde bu gece kupanın favori iki takımı kapışıyor. 3 Dünya Kupası sahibi Almanya, 2008 Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Torres’in golüyle 1-0 yenildiği İspanya’dan rövanşı almak amacında. İngiltere ve Arjantin’den sonra Matadorlar’ı da geçip 8 yıl sonra tarihinde 8. kez finalist olmak isteyen Panzerler’de en büyük handikap Müller’in kart cezalısı olması.

KLOSE, REKORU EGALE EDEBİLİR

Turnuvada attığı 4 gol ve yaptığı 3 asistle en verimli oyuncu olan Müller’in yokluğunda Löw’ün Toni Kroos’a görev vermesi bekleniyor. Sakatlığı olan Khedira’nın iyileşmesi ise Almanlar’ı rahatlattı. Turnuvada şu ana kadar 4 gol atıp kupa tahininin 15 golle en skorer ismi olan Ronaldo’ya yaklaşan Alman Klose, bugün İspanya ağlarını sarsarsa, rekoru egale edecek. 

KRAL VİLLA, TARİHE GEÇEBİLİR

Avrupa Şampiyonu unvanlı İspanya, 60 yıl sonra çıktığı yarı finalde, 2008’deki gibi Almanlar’ı yine devirip tarihinde ilk kez Dünya Kupası finalisti olmak istiyor. Boğalar’da sakat Albiol yok. Gol krallığında 5 golle ilk sırada yer alan David Villa ise Almanya’ya 1 gol atarsa 44 gollü Raul’u yakalayıp İspanya tarihinin en golcü isimlerinden biri olacak.

EN SON 10 YIL ÖNCE YENİLDİLER

İki takım daha önce tam 20 kez karşılaştı. İlki 1935’te oynanan ve İspanyollar’ın 2-1 kazandığı rekabette Almanlar 8 kez gülerken, Matadorlar 6 kez sahayı mutlu terketti. 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İspanyollar rakibine en son 10 yıl önce 4-1  kaybetmişti. İspanya, şampiyonluk için 550’er bin euro, Almanya ise 250’şer bin euro prim vaadetti.

Tarihin en önemli maçı

İspanya’nın kalecisi Casillas, Almanya maçının tarihlerinin en önemli  sınavı olduğunu belirtip ”Avrupa şampiyonluğundan bile önde” dedi. İspanya Başbakanı Zapatero maçı evinde izleyecek.

 

Star Gazete