Savcı, Türk'e yönelik bombalı saldırı davasında esas hakkındaki görüşünü hazırlayacak
Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik Bilkent Üniversitesi'nde yapılan bombalı saldırıya ilişkin duruşmaya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam e
Mahkeme Başkanı Kadir Kayan, 'Tetkik ve iade edilmek üzere mahkemeye gönderilen dosyada CMK'nın 250. maddesi ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 29 Nisan 2008 tarihinde kamu davası açıldığı; sanıkların Bilgehan Karpat ve arkadaşları olduğu; sanıklar arasında Didem Akman'ın da bulunduğu; suç tarihinin 8 Ağustos 2008 tarihli olup, suç tarihindeki Adli İpekçi Parkı'ndaki eylemleri nedeniyle sanıkların DHKP-C terör örgütünün propagandasını yapmak ve örgüte üye olmak suçlarından cezalandırılmasının istendiği; dosyada esas hakkındaki mütalaanın verilmiş olduğu; esas hakkındaki savunmalarının yapılmış olduğu dosyanın karar için incelemeye alındığı ve duruşmasının da 23 Kasım 2010 tarihine bırakıldığını' bildirdi.
Milliyet Gazetesi'nin yazılan müzekkereye verdiği cevapta fotoğrafların nerede ve nasıl elde edildiği sorusu ile ilgili Basın Kanunu'nun 12. Maddesi uyarınca bilgi verilemeyeceğinin belirtildiğini aktaran Kayan, celse arasında dosyadaki CD'lerle ilgili bilirkişinin raporunu tamamladığını söyledi.
Didem Akman'ın avukatı ise özgürlüğün kısıtlandığı bir durumda bu durumun basın kanununa göre daha öncelikli ve üstün bir hak teşkil ettiğini belirterek, yeniden müzekkere yazılmasını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel de aynı mahkemede devam eden ve Didem Akman'ın da sanık olarak yargılandığı başka bir davanın halen sürdüğünü hatırlatarak, her eylemin ayrı bir suç oluşturacağı gerekçesiyle görülen dava ile bu davanın ayrı ayrı yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Soruşturmanın genişletilmesi yönünde bir talep olmadığı takdirde dava dosyasının esas hakkındaki görüşlerini hazırlaması için taraflarına gönderilmesine karar verilmesi talebinde bulunan Yüksel, bilirkişi raporunun incelenmesi için süre istedi.
Gazeteye yeniden müzekkere yazılması talebinin reddedildiğini açıklayan Mahkeme Başkanı Kadir Kayan, bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak üzere sanık avukatlarına süre verilmesinin, Bilkent Üniversitesi'nin girişini gösteren kamera kayıtlarının celbi ve dosyaya konulması talebinin ise bilirkişi raporuna karşı beyanların alınmasından sonra karar altına alınmasının oy birliğiyle kararlaştırıldığını söyledi.
Akman ve Yılmaz'ın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
