Sanayi Bakanı Ergün de Çin malı mağduru olmuş

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, birkaç yıl önce bir alışveriş merkezinden Çin malı bir portakal sıkacağı aldığını ancak sadece bir portakal sıka

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, birkaç yıl önce bir alışveriş merkezinden Çin malı bir portakal sıkacağı aldığını ancak sadece bir portakal sıkabildiğini söyledi. Ergün, alırken ürünün ne malı olduğuna bakmadığını belirterek, "Baksaydım belki de almazdım." dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen "Türkiye Elektrik ve Elektronik Sanayi Buluşması" toplantıları Conrad Otel'de başladı. Toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kayseri Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Boydak, Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul Maden ve İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Kavi ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Gün boyu grup çalışmaları ile devam edecek Elektrik-Elektronik Sanayi Buluşması'nda 'Türk Elektirik ve Elektronik Sanayi Strateji ve Eylem Planı" masaya yatırılıyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı açılış konuşmaları ile devam etti. Sektör buluşmalarının açılışında konuşan Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün, her sektörde oluğu gibi özellikle elektrik elektronik sektöründe Türk malı kullanımının önemine dikkat çekti.

Konuşmasında başından geçen bir anıdan bahseden Ergün, Çin malı bir portakal sıkma aletinin kendisini nasıl mağdur ettiğini ifade etti. Birkaç yıl önce çocuklarının kendisinden portakal sıkma aleti istediğini belirten Bakan Ergün, bir alışveriş merkezinde dolaşırken mekanik bir ürün aldığını söyledi. Eve getirip denediğinde bu makineyle sadece bir portakal sıkabildiğini aktaran Ergün, "Hoşuma gitti alayım dedim. Aldım. Ne malı olduğuna bakmadım. Ama evde sadece bir portakal sıkabildim. Bir portakal sıkımlık ürün pazarlarımıza girmiş. Bu Çin malıydı o zaman. Belki dikkat etseydim almazdım ama aldım ve ancak bir portakal sıkabildim." sözleriyle yaşadıklarını aktardı.

Ardından Türkiye'de üretilen elektrikli bir ürün aldığını aktaran Ergün, Türk malı ürünü ise senelerce sorun yaşamadan kullandığını belirtti. Ergün, Türkiye'ye bir çok elektrikli ürün girdiğini ve bu konuda sıkı bir denetim mekanizması kurduklarını söyledi. Kalitesiz ürünlerden vatandaşların başına gelen bazı sorunlardan örnek veren Bakan Ergün, "Saçını kuruturken elektriğe kapılmış. Saçı yanmış. Tost yapayım derken elektriğe çarpılmış bu tür ürünler yüzünden. İçeride merdiven altı ürün için de ithal ürün için de aynı şeyi söylüyoruz. Kalitesi yüksek standardı yüksek ürünleri tercih olarak kullanmamız gerekir. Geniş bir iç pazara sahibiz bu iç Pazar bizim sanayimizin gelişmesine olanak sağlasın." ifadesini kullandı.