Fırat Üniversitesi Yurt Dışında Mühendislik Eğitiminin Kapısını Açıyor

Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun yurt dışında mesleki eğitim imkanı sağlayan programlarına öğrenci alımı 2010-2011 eğitim öğretim yılında başlayacak.

Daha önce "Çifte Diploma programı" olarak kamuoyuna duyurulan Uluslararası Ortak Önlisans Programı ile Bilgisayar Programcılığı ve Elektronik Teknolojisi programlarına 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren 30'ar öğrenci alınacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, YÖK'ün teşvikleriyle devlet üniversiteleri arasında ilk defa başlatılmış olan Uluslararası Ortak Önlisans Programı'na (UOÖLP) Türkiye genelinde sadece 5 devlet üniversitesinin katılmış olduğunu söyledi. Bingöl, Fırat Üniversitesi'nin bu 5 üniversiteden biri olarak çalışmalarını öğrenci kabul aşamasına getirmiş olmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Bingöl, bu programları talep edecek öğrencilerin
önlisans programını tamamladıktan sonra isterlerse Bradford Üniversitesi'nde lisans tamamlama eğitimine katılarak lisanslarını tamamlayabileceklerini böylece herhangi bir sınava girmeden sadece derslerindeki başarı durumuyla, doğrudan İngiltere'de mühendislik diploması alma imkanına sahip olabileceklerini kaydetti.
Öğrencilere büyük fırsatlar sağlayacak olan böyle bir programın Fırat Üniversitesi'nde yürütülmesi için yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, programın tüm ülkeye ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, "Bilgisayar Programcılığı ve Elektronik Teknolojisi programlarında öğrenim dili İngilizce olacaktır. Öğrenciler hazırlık sınıfından sonra bir yıl Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek
Yüksekokulu'nda bir yıl da İngiltere'de anlaşma yapılmış olan Bradford College'da öğrenim görecek ve her iki üniversitenin de diplomasını alacakdır. Alınan diplomalar, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde tanınan ve eğitimde belirli standartlar oluşturarak, bu standartları yakalayan eğitim kuruluşlarına onay belgesi veren EDEXCEL kurumu tarafından onaylanarak diplomanın uluslararası tanınırlığını da artıracaktır" dedi.