Üniversite öğrencisi 21 Alman, burslu olarak Türkiye'de Türkçe yaz kursu görüyor
Üniversitede çok sayıda Alman öğrenciye Türkçe dersleri sunulan Köln Üniversitesi öğrencilerinden 21'i burslu şekilde Türkiye'de Türkçe yaz kursu görü
KÖLN'DE 500 ALMAN ÜNİVERSİTELİ TÜRKÇE DERSİ GÖRÜYOR
Son yıllarda Alman üniversite öğrencilerinin Türkçeye olan ilgisinin oldukça arttığını bildiren öğretim görevlisi Erkan Türkoğlu, "Türkçe'ye olan bu ilgi, bu bursların artmasına da neden olmuştur. Özellikle Köln Üniversitesi buna güzel bir örnektir. Köln Üniversitesi'nde her yıl 500'e yakın Alman öğrenci Türkçe derslerine katılmaktadır. Bu sayı her geçen yıl artmaktadır. Bu durum ise Türkçenin bir yabancı dil olarak da her geçen gün Avrupa'daki gençler arasında yaygınlaştığını ve prestij kazandığını göstermektedir" değerlendirmesi yaptı.
Yaz kursları ile ilgili bilgiler veren Türkoğlu, "Bu yaz burslarını alan öğrenciler temmuz ayından başlamak üzere ağustos ayının sonuna kadar iki ay boyunca Türkiye'de kalmaktadırlar ve Türkçe kurslarına devam etmektedirler. Yoğun Türkçe öğrenen bu öğrenciler hafta sonlarında ise bulundukları yere yakın olan tarihî ve turistik yerleri gezmektedirler. Bu sayede hem dil öğrenmekteler hem de kültürümüzü ve ülkemizi daha yakından tanımaktadırlar." bilgisini verdi.
Bu öğrencilere Türkiye'de kaldıkları süre boyunca ayrıca aylık 100 Euro kadar cep harçlığı da verildiğini aktaran Türkoğlu, "Bir önceki yıl bu bursu kazanan öğrencilerin tavsiyesi ve Türkiye'den memnun dönmeleri diğer öğrencilerin de bu bursları almak için motive etmektedir. Köln Üniversitesine verilen bu yaz kursu burslarının sayısının artması öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanmış ve onları daha fazla Türkçe öğrenmeye teşvik etmiştir. Bu yıl burs kazanan öğrenciler; Ankara, İstanbul, Samsun, Antalya, İzmir ve Bursa'da Türkçe öğrenecekler." diye konuştu.
