Muratpaşa Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti bin 583 lira oldu

Antalya'nın Muratpaşa ilçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Anlaşma sonucu belediyede çalışan işçilere 250

Antalya'nın Muratpaşa ilçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Anlaşma sonucu belediyede çalışan işçilere 250 ile 500 lira arasında zam yapılacak. Böylece en düşük işçi maaşı, ikramiye ve ek ödemeler hariç bin 583 TL'ye çıkarken, belediye çalışanları yılda 3 bin ile 4 bin TL arasında ikramiye ve ek ödeme de alacak. Zamlardan memnun olan işçiler, sözleşme ile maaş adaletsizliğinin ortadan kalkacağını belirtti.

Muratpaşa Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Belediye-İş Sendika Başkanı Ali İhsan Aksoy ve belediye personel müdürleri katıldı. İmza töreninde konuşan Evcilmen, Türkiye'nin en iyi sözleşmelerinden birisini yaptıklarını söyledi. İmzalanan sözleşmenin herkese hayırlı olmasını dileyen Evcilmen, "Her zaman emekten ve emeğin hakkından yana olmaya çalışıyoruz." dedi.

Çalışanların alın terinin karşılanabilmesi için her zaman çaba sarf ettiklerini belirten Evcilmen, şöyle konuştu: "Bizim yaptığımız bu sözleşme diğer kurumlara ve diğer belediyelere örnek niteliğinde. Bizim için önemli olan sosyal hakların maksimum noktaya ulaşmasıdır."

Evcilmen, sözleşmeyle belediyede çalışan işçilerin maaşlarında 250 ile 500 TL arasında artış olacağını kaydetti.

Belediye-İş Sendika Başkanı Ali İhsan Aksoy da sözleşmenin Türkiye'nin en iyi sözleşmelerden biri olduğunu savundu. 406 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesiyle belediyede en düşük işçi maaşı, ikramiye ve ek ödemeler hariç bin 583 TL'ye çıktı. Personel, yılda 3 bin TL ikramiye ve ek ödeme de alacak. En kıdemli belediye işçisi de, ek ödemeler ve ikramiye hariç bin 913 TL maaş ve yılda 3 bin 800 TL civarında ikramiye alacak. Yapılan sözleşme ile belediyede en yüksek maaş artışı yüzde 23,2 olurken en düşük artış oranı ise yüzde 3,9'da kaldı.