Kazada yanarak ölen 4 kişi Dursunbey'de toprağa verildi

Bursa-Bandırma Karayolu'nun 83. kilometresinde dün meydana gelen trafik kazasında yanarak yaşamlarını yitiren Havva Demiraslan, kızı Şeyma Demiraslan,

Bursa-Bandırma Karayolu'nun 83. kilometresinde dün meydana gelen trafik kazasında yanarak yaşamlarını yitiren Havva Demiraslan, kızı Şeyma Demiraslan, Ayşe Dönder ve oğlu Mustafa Dönder, memleketleri Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Adaören Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Akrabalarının düğünü için Bursa'da bir araya gelen, ardından Bandırma'ya gelin almaya giderken Ramazan Dönder yönetimindeki 10 NS 857 plakalı özel otomobili ile köprü korkuluklarına çarparak kaza yapan otomobilde yanarak can veren Havva Demiraslan (40), Şeyma Demiraslan (19), Ayşe Dönder ve Mustafa Dönder'in (10) cenazesinde gözyaşı sel oldu.

Kazayı duyan Dursunbey ve çevre köylerden binlerce insan, cenaze törenine katıldı. Şeyma Demiraslan'ın tabutu, diğer üç cenaze ile birlikte evlerinin önünden köy camiine taşındı. Kazada hem kızı hem de hayat arkadaşını kaybeden Bandırma Müftülüğü'nde memur baba Halil Demiraslan cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

Kazada annesi Havva Demiraslan (40) ile birlikte yaşamını yitiren, Bandırma İmam Hatip Lisesi'ni bu yıl bitiren Şeyma Demiraslan'ın (19) tabutu gelinliğe sarıldı. Genç kızın bu yıl ünevirsite sınavına hazırlandığı öğrenildi. Aynı otomobilde bulunan, bu yıl ilköğretim 4. sınıfa geçen Mustafa Dönder (10) ile annesi Ayşe Dönder'in (39) cenazeleri de anne-kız Demiraslan'larla birlikte defnedildi.

Adaören Köyü'ndeki cenaze törenine Kepsut Kaymakamı Mehmet Türköz, Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, Dursunbey Müftüsü Mehmet Çakmak, ölenlerin yakınları ve komşu köyden vatandaşlar katıldı. Cenazelerin dördü de Adaören Köyü Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

Öte yandan, kazadan ağır yaralı olarak kurtulan ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ramazan Dönder'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.