10 dakikada 54 hot dog yedi şampiyonluğu kaptırmadı

Amerika Pazar günü 234.ü bağımsızlık gününü kutlarken bu çerçevede New York'un Brooklyn semti Coney Island yerleşkesinde 10 dakika da en fazla hot dog

Amerika Pazar günü 234.ü bağımsızlık gününü kutlarken bu çerçevede New York'un Brooklyn semti Coney Island yerleşkesinde 10 dakika da en fazla hot dog (sosisli sandviç) yeme yarışması yapıldı. Son üç yılın şampiyonu olan Joey Chestnut, 10 dakika da 54 sosisli sandviç yiyerek 4.ü defa aynı yarışmada birinci geldi. Joey ismi yerine "Jaws" (Hollywood filmleri arasında yapıla gelmiş en korkutucu ve yırtıcı köpek balığına verilen isim) olarak adlandırılan Chestnut, 95.ci geleneksel "Nathan's Hot Dog Yeme Yarışması"nın galibi oldu.

Coney Island yerleşkesinde öğle saatlerinde sıcaklığın 30 dereceyi aştığı vakitte yapılan yarışmayı binlerce insan izlerken, Amerika'nın en popüler spor kanalı olan ESPN televizyonu canlı olarak yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl 10 dakika içinde 68 sosisli sandviç yiyerek rekor kıran Jaws Chestnut, pazar günü önceki sene performansından oldukça geride kaldı, ancak 54 hot dog yiyebildi. Rekorun kırılacağı beklenilen yarışmada umutlar her ne kadar boşa çıksa da Chestnut, hot dog yeme yarışmasını 4 defa üst üstte kazandı.

Yarışmaya çok hızlı başlayan Jaws Chestnut, mücadelenin ilk dakikasında 10 adet sosisli sandviçi yedi. Sosis sandviç yeme yarışması finaline 15 yarışmacı katılırken, en yakın rakibi yarış sonunda 45 hot dog yiyebildi. Yarışma sonunda yaklaşık 150 bin dolar kazanan California'lı Chestnut'ın mesleği inşaat mühendisi.

ESKİ ŞAMPİYONU POLİS TUTUKLADI

Hot dog yeme yarışmasında bugüne kadar 6 defa şampiyonluk elde eden Japon Takeru Kobayashi'nin mücadelede ne yapacağı merak konusuydu. Yarışmayı organize eden grup ile sözleşme imzalamayan Kobayashi, mücadele sonrası sahneye çıkmak istedi. Hot dog yeme yarışmasını basketbol veya futbol gibi ulusal düzeyde bir mücadele şeklinde ve bir şemsiye altında toplamayı amaçlan "Major League Eating" oluşumuna imza atmayan Kobayashi, mücadele edemediği yarışma sonrasında platforma çıkmak istedi. Polisin platforma çıkmasını engellemeye çalışması üzerine zorla çıkmak isteyen Kobayashi, daha sonra tutuklandı.