Samsun'da, 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin ağır yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan sürücü adliyede

Samsun Havza'da, Ladik Belediyesi eski başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan s

Samsun Havza'da, Ladik Belediyesi eski başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan sürücü adliyeye çıkarıldı.

Kaza, Teşvikiye Kavşağı'nda, dün gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Kemal Kaplan (56)'ın kullandığı 55 ZA 001 plakalı otomobil, Tokat-Amasya yolu kavşağında yola çıktığı sırada Hasan Fahri Kol (40) yönetimindeki 34 VYY 01 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı.

Kaza sonucu ağır yaralanan otomobil sürücüsü AK Partili Ladik Belediyesi eski Başkanı Kemal Kaplan ve aynı otomobilde bulunan Hüseyin Orakçı (61) ve Eyüp Ural (56) olay yerinde hayatını kaybetti.

Araçta tek sağ kurtulan ve ağır şekilde yaralanan Musa Başar (62) ise ambulansla kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alındı. Kaza sonucu otobüste bulunan yaklaşık 10 yolcunun da hafif şekilde yaralandığı ve ayakta tedavilerinin yapıldığı öğrenildi.

Kazaya karışan otobüs sürücüsü Hasan Fahri Kol ise Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan sürücü, birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan Havza Adliyesi'ne sevk edildi.