Pitbull Sahiplerinden Çevre Ve Orman Bakanlığı'na Tepki

Pitbull cinsi köpek sahibi yaklaşık 50 kişi, Çevre ve Orman Bakanlığı'na tepki gösterdi. Köpek sahipleri pitbullarının zararsız olduğunu göstermek için köpeklerle samimi pozlar verdi.

  Pitbull cinsi köpekleri ile birlikte Beşiktaş ' taki Uğur Mumcu Parkı ' na gelen sahipleri , Çevre ve Orman Bakanlığı ' nın pitbullar ile ilgili kararına tepki gösterdi . Ellerinde ' Tek suçum Pitbull olmak ' , ' Kötü köpek yoktur , kötü köpek sahibi vardır ' yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 50 kişi , zararsız olduğunu göstermek için köpeklerle samimi pozlar sergiledi .
İki Pitbull sahibi olduğunu ifade eden Seher Şişman , " Benim iki köpeğim var ve çok eğitimliler . Onlar benim çocuklarım gibi çok zararsızlar . Canımı alırlar ama köpeklerimi alamazlar . Köpeklerimi vermeyeceğim . Her köpek toplanmalı dövüşen köpekler toplanmalı . Özellikle Zeytinburnu ve Bakırköy ' deki pitbulları toplamalılar " şeklinde konuştu .
Daha sonra grup adına açıklama yapan Canlı Dostları Ağı Derneği Başkanı Prof . Dr . Tamer Dodurga , " 10 bini aşkın pitbull ve belki de 50 bini aşkın pitbull kırması hangi barınaklara sığacaktır . Bir köpek ömür boyu barınakta bakılacaksa hayvan refahı ilkelerine göre ayrı ve ortalama 15-20 metrekare genişliğinde bölmelerde kalması gerekiyor . Böyle bir barınak nerde vardır " dedi . Köpeklerini teslim etmek istemeyenlerin sokaklara bırakacağını iddia eden Dodurga , " Şu an hem ceza yemekten korkan hem de
bakımevlerine köpeklerini teslim etmek istemeyen binlerce pitbull sahiplerinin köpeklerini sokaklara terk etmek durumundadır . Bu köpekler sokaklarda tehlike saçacaklardır . Şimdi bu kararı alan bakanlık ısırılan insanların sorumlusu olmayacak mıdır? Köpeğini sevmeyenler zaten bu hayvanları agresif ve saldırgan yetiştiren insan grubundalar . Bu kararı kınıyoruz " diye konuştu .
Grup , protestonun ardından sessizce dağıldı .