Kadir İnanır siyasete mi adım atıyor?

Yeşilçam'ın efsane aktörlerinden Kadir İnanır “Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ilginç bir cevap verdi.

Yeşilçam’ın iki dev ismi Türkan Şoray ve Kadir İnanır, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen söyleşide bir araya gelerek, dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı. 500 kişilik salonu tıka basa dolduran hayranlarının coşku seli karşısında duygusal anlar yaşayan Şoray, ‘Hiç sarışın olmayı denediz mi?’, İnanır ise, ‘Bu kadar karizmatik halinizle neden evlenmiyorsunuz’ gibi sorulara samimiyetle cevap verdi.

Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali, ünlü sinema oyuncuları Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ı bir araya getirdi. Festival komitesi tarafından verilecek olan ‘Sevgi Barış Dostluk Onur’ ödüllerini almak üzere kente gelen Şoray ve İnanır, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki söyleşide hayranlarıyla buluştu. Aynı otomobille geldikleri kültür merkezinin önünde hayranları tarafından coşkuyla karşılanan Şoray ve İnanır, kalabalık arasından içeriye girmekte zorlandı. Salondaki coşkulu kalabalığı gören iki oyuncu duygusal anlar yaşadı. Özellikle Türkan Şoray, gözyaşlarını akıtmamak için büyük çaba harcadı.

Söyleşi öncesinde Şoray ve İnanır’ın birlikte oynadıkları filmlerden sahnelerin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Özellikle ‘Alyazmalım’ filminin sahnelerinde büyük coşku yaşandı. Sinevizyon gösterisinin ardından Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, Türkan Şoray’a, filmde kullandığı yazmanın bir benzerini hediye etti. Al yazmayı başına takan Şoray, İnanır ile birlikte sevenlerinin sorularını cevaplandırdı.

FİZİĞİM VE BEYNİM EVLİLİK YAPABİLECEK DÜŞÜNCEDE

Bir soru üzerine 61 yaşında olduğunu belirten Kadir İnanır, ‘Bu kadar karizmatik halinizle neden evlenmiyorsunuz, sizden doğacak bir çocuk çok harika olurdu’ sorusuna şu cevabı verdi:

“Evlilik benim bir toplumda en fazla saygı duyduğum değerlerden birisidir. Ben de 200’e yakın şahitlik yaptım. Bir tanesinin dışında hiç boşanan olmadı. Ama toplumumuz, parçalanmış ailelerden de geçilmiyor. Görücü usulü evlenen insan sayısı toplumda çok büyük rakamlara ulaşıyor. Ben hem büyük şehirde tutunmak, hem de mesleğimde başarıya ulaşmak için verdiğim kavgada özel hayatımı ihmal ettim. Bütün bunları yaparken ailemde ve toplumda annesi babası ayrılmış çok çocuk gördüm. Korkuttu beni. Erteledim. Böyle zaman zaman fedakarlık yapmam gerekirken yapamadığım yıllar da oldu. İnsan inançlıysa, kadere saygı duymak zorunda. Ama hala hem fiziğim hem de beynim bir evlilik yapabilecek düşüncesiyle beraber yaşıyor. ‘Kısmet’ diyelim. ‘Tanrı isterse’ diyelim.”

HAYATININ KİTABINI YAZIYOR


İnanır, ‘Siyasete atılmayı düşündünüz mü’ sorusu üzerine de, yıllardır siyasete girmesi konusunda teklifler aldığını belirterek, “Siyasete soyunmuş insanların, bu ülkenin sıkınıtlarını kaldırmak için ettikleri yeminin arkasında durduklarını görürsem aktif siyasete atılacağım” dedi. Kadir İnanır, en uzun süren aşkının ismini soran hayranına da, “Özel hayatımla ilgili hiç bir yerde konuşmadım. Bir kitap yazıyorum, orada herşeyi göreceksiniz” diye cevap verdi.

‘SARIŞIN OLMAYI SEVİYORUM’

İlginç soruların sorulduğu Türkan Şoray da ‘Hiç sarışın olmayı denediniz mi?’ sorusunu şöyle yanıtladı:
“İtiraf etmeleyim ki sarışın olmayı seviyorum. Bazı filmlerimde özenti sarışın olmuşum. Biz aile olarak esmeriz, Kafkas kökenliyiz. Bazı filmlerimde sarı saçı deniyorum, yakışıyor. Yapmak istiyorum. Ama bir taraftan da yıllardır seyirci beni böyle sevdi. Korkuyorum sarışın sevmezse diye. Bazen gidiyorum saçımı sarıya boyatıyorum. 2 gün sonra simsiyah yapıyorum tekrar.”

Şoray, kızıyla ilgili bir soru üzerine de, eğitimini tamamlayamamış olamanın eksikliğini yaşadığını belirterek, “Kızım yüksek tahsilini tamamladı. O bu konuda benim eksikliğimi tamamladı. Dizi teklifleri alıyor ama, her türlü imkanı olmasına rağmen başka bir alanda çalışacak” dedi.

Salonda klima olmaması nedeniyle dinleyicilerle birlikte ter içinde kalan İnanır ve Şoray, söyleşi sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. Selma İntepe adlı bir kadın, 35 yıl önce Türkan Şoray için yazdığı şiiri oyuncuya verdi. 80 yaşındaki Hatice Selvi de iki oyuncunun arasına girerek cep telefonuyla fotoğraf çektirdi. İnanır ve Şoray, hayranlarının alkışları arasında salondan ayrıldı.

Gazetevatan