Almanya - Arjantin maç özeti - foto galeri ve video

2010 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında, 2 favoriyi bir araya getiren karşılaşmada Almanya, Arjantin'i adeta yıktı.

Almanya - Arjantin maç özeti - foto galeri ve video
2010 Dünya Kupası çeyrek final maçında Almanya, Maradona yönetimindeki Arjantin'i Müller, Klose (2) ve Friedrich'in golleriyle 4-0 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.2010 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında, 2 favoriyi bir araya getiren karşılaşmada Almanya, Arjantin'i adeta yıktı.

Panzerlerin yarı finaldeki rakibi Paraguay'ı 1-0 yenen İspanya oldu. Maç 7 Temmuz Çarşamba günü 21.30'da.Karşılaşma sonrasında Arjantin basını Dünya Kupası'ndan elenmeyi takımın 3. dakikada yediği golle şok olduğunu vurgularken yenilgiyi 'Dünya Kupası sopası' başlığıyla vurguladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

- Özbek hakemin düdüğü ile Arjantinli oyuncular maça başladı.

- MAÇ GOLLE BAŞLADI... 3. DAKİKADA MÜLLER'İN GOLÜYLE ALMANYA 1-0 ÖNE GEÇTİ.

- Karşılaşmada ilk yarı sona erdi...

- Karşılaşmanın ikinci yarısına Almanya takımı başladı.

- Maçta tempo her geçen dakika artıyor..

- Top bir o kalede bir bu kalede. Almanya farkı açmak için, Arjantin'de beraberlik için bastırıyor.

- GOOLLL... PODOLSKİ'NİN ARAPASINI ALAN KLOSE TOPU AĞLARLA BULUŞTURDU VE SKOR 2-0 OLDU.

- GOOLLL... ARJANTİN TAKIMI TAMAMEN DAĞILDI. FRIEDRICH'İN GOLÜYLE SKOR 3-0 OLDU

- GOOOLLL... MESUT ÖZİL'İN MÜKEMMEL PASINDA KLOSE TOPU AĞLARLA BULUŞTURDU.

- VE KARŞILAŞMA 4-0 BİTTİ. ALMANYA YARI FİNALDE.

Suratıma yumruk yemiş gibiyim

KUPAYA veda eden Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Diego Maradona, maç için, “Suratıma yumruk yemiş gibiyim. Bugün hayatımın en acı günü” ifadesini kullandı. Maradona, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kalelerine ortalanan ilk topun gol olduğunu ve bu golün Almanya için maçı kolay hale getirdiğini söyledi.
Ayrılık sinyali
Maradona, kariyerinde böyle başka bir an bulunup bulunmadığı sorusuna, “Bugün, belki futbolu bıraktığım günle kıyaslanabilir. Çünkü üst turlara çıkmak hayalimizdi. Sadece Almanya’yı yeneceğimizi düşünüyorduk. Sonuç ortada, hayal kırıklığı. Kimse 4-0 yenilmeye katlanamaz. Çeyrek finalde elenmek, daha önce de 1982’de oyuncuyken başıma gelmişti. O zaman küçüktüm, şimdi 50 yaşına giriyorum. Bu, hayatımın en acı günü. Suratıma yumruk yemiş gibiyim. Hiçbir şey için enerjim kalmadı. Bu takımdan ayrılırsam, bu oyuncuların bu oyun tarzına devam etmesini isterim” diye yanıt verdi.

Çırılçıplak koşmaktan kurtuldu

ARJANTİN’in Kanada’yı hazırlık maçında 5-0 yenmesinin ardından bir radyo programında konuşan Maradona, kupayı Arjantin’in kazanması halinde kentin merkezinde çırılçıplak koşacağını söylemişti. Ancak dün kupaya veda edince, bu hayalini gerçekleştiremedi.

Almanya Maradona’yı rezil etti / Bülent VEZNİKLİ -Reha ERUS

ALMANYA, Arjantin’i sahadan sildi övgüler yağdı. Hem yerel, hem de İtalyan basını Panzerleri yere göğe sığrımadı. Sergilenen futbol ise herkesin beğenisini kazandı..
Messi neredeydi?
- Süddeutsche Zeitung; Almanya Maradona’yı rezil etti. Nasıl bir oyun, nasıl bir zafer. Messi neredeydi?
Sahadan sildi
- Stuttgartazeitung; Almanya Diego Maradona’nın takımını sahadan sildi.
Klose büyüledi
- Kicker; Yüzüncü maçına çıkan Miroslav Klose Arjantin’i büyüledi. Almanya müthiş bir oyunla Arjantinlileri (Albiceleste) şaşırttı. Miroslav Klose ve Friedrich, Arjantin’i bitirdiler.
Arjantin’i parçaladı
- Sportbild; 4-0’lık Gala. Almanya Arjantin’i parçaladı.
Zafere yürüyüş
- Sport1; Almanya’nın yarı finale zafer yürüyüşü
Cehennemi gördüler
- Beppe Bergomi (SKY TV): Almanya Cennete giderken Diego Maradona ve Lionel Messi Cehennemi gördüler.
Sinek gibi avladılar
- Luca Marchigiani (SKY TV): Arjantin dört kez sinek gibi avlandı. Yazık, Lionel Messi iz bırakamadan gitti.”

MERKEL SEViNÇTEN HAVALAR UÇTU

ÇEYREk final maçını, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, ünlü sinema yıldızları Leonardo DiCaprio ve Charlize Theron ile UEFA Başkanı Michel Platini gibi isimler de izledi. Almanya’nın her gol attığında Merkel’in sevinçten ayağa kalkması dikkatten kaçmadı. Merkel maç sonrası“Bu bir rüya”dedi.

Müller cezalı

ARJANTİN karşısında gol perdesini açan ve maçın yıldızlarından olan Thomas Müller, sarı kart cezası nedeniyle yarı finalde oynayamayacak.