Alex kasırgası Meksika'da 6 kişiyi yuttu

Nikaragua, Guatemala ve El Salvador'dan sonra Meksika'yı vuran Alex kasırgası yüzünden bu ülkede 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Alex kasırgası Meksika'da 6 kişiyi yuttu
  Nuevo Leon eyaleti Sivil Savunma Mü ; dü ; rü ; Jorge Camacho , ö ; nceki gü ; n dağılan kasırgaya kurban gidenlerin kuzeydeki Monterrey kenti ve civarındaki sakinler olduğunu sö ; yledi .

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon , arabaların sular altında kaldığı , evlerin ise ç ; amur ve kayalara gö ; mü ; ldü ; ğü ; kentte zarar gö ; ren yerleri gezdi . Calderon , arama kurtarma ç ; alışmalarına yardım etmeleri iç ; in bö ; lgeye 1200 asker gö ; nderdiklerini ifade etti .

Monterrey kentine ö ; nceki gü ; n yağan şiddetli yağmur yü ; zü ; nden normalde kurumuş olan Santa Catarinae nehri yü ; kselmiş , Monterrey ' deki kö ; prü ; ler ve demir yolları hasar gö ; rmü ; ştü ; .

Meksika Kö ; rfezi kıyılarını ç ; arşamba gü ; nü ; vuran Alex kasırgası ü ; lke iç ; ine yö ; nelmesiyle etkisini kaybetmiş ve dağılmıştı . Alex , Nikaragua , Guatemela ve El Salvador ' da da en az 10 kişinin ö ; lü ; mü ; ne yol aç ; mıştı .


Kaynak : İha