Adnan Polat: 'Yenilenmek ve değişmek zorundayız'

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, "Teknik direktörümüz Frank Rijkaard'ın liderliğindeki futbol takı...

 
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat , " Teknik direktörümüz Frank Rijkaard ' ın liderliğindeki futbol takımımız , yeni stadımızda ilk şampiyonluğumuzu elde etmek için ter dökecektir " dedi .

Galatasaray Kulübünün aylık resmi yayın organı Galatasaray dergisinin Ağustos sayısında sarı-kırmızılı camiaya seslenen Adnan Polat , tesisleşme ve gelir getirici proje çalışmalarının yanı sıra sportif başarı için de yeni yatırımlara gittiklerini vurguladı .

Bu sezon amatör branşlarda yepyeni ve güçlü kadrolar oluşturduklarını anlatan Polat , " Galatasaray ' ın zaten çok değerli olan futbol takımını , mücadele gücü yüksek yeni oyuncularla takviye ettik , ediyoruz . Yeni sezonda mücadele edecek tüm takımlarımız , mücadele ettikleri tüm kategorilerde şampiyonluk için yarışacaklardır . Teknik direktörümüz Frank Rijkaard ' ın liderliğindeki futbol takımımız , yeni stadımızda ilk şampiyonluğumuzu elde etmek için ter dökecektir " ifadelerini kullandı .

- " YENİLENMEK VE DEĞİŞMEK ZORUNDAYIZ " - Daha rekabetçi hale gelen günümüzün spor endüstrisinde var olabilmek , daha güçlü olabilmek için yenilenmek ve değişmek zorunda olduklarını vurgulayan başkan Polat , " Değişim gereğini hiç fark etmeyip , dışında kalamayız . Yüzeysel olarak bakamayız . Makyaj yaparak eksikliklerimizi kapatamayız . Rüzgara göre yön değiştiremeyiz . Biz rüzgara kapılmak ya da fırtınayı önceden sezip tedbir almak yerine bunu bizzat oluşturan ve yönlendiren olmak istiyoruz . Bunu için gerekli olan bilgi , esneklik ve motivasyon Galatasaray ' ın genlerinde vardır " diye görüşlerini aktardı .

Adnan Polat , dergideki başyazısında daha sonra şunları kaydetti : " Yenilikçilik , Türkiye ' de her zaman ilklerin kulübü olmuş olan Galatasaray için ayrılmaz bir özelliktir . Galatasaray , 105 yıllık bir çınar olarak bu süreci , kendi geleneğine uygun bir dinamizm içerisinde tamamlayacaktır .

Galatasaray yönetimi olarak tercihimiz , konulara kısa vadeli yaklaşmak veya sorunlara yan etkisi olabilecek çabuk çözümler üretmek yerine , bu sorunların kök nedenlerine inerek olayları yönlendirebilecek , kaldıraç gücü yüksek aksiyonlar üretmek olmuştur .

Bu tercih , kısa vadede bazı sancılar ortaya çıkarabilir ancak Galatasaray ' ın geleceği açısından çok yararlı sonuçlar yaratacaktır . Kötüden iyiye doğru bile olsa , uyumsuzluk olmadan değişim yapılamaz . Çünkü , kulübümüzün her sorununa tek tek dokunuyoruz ve tümüyle tek tek uğraşıyoruz . "


" PROJELERİMİZİ TAMAMLIYORUZ "

 


Sarı-kırmızılı kulüpteki tesisleşme çalışmaları ve yeni projeler hakkında da bilgiler veren Adnan Polat , şunları kaydetti : " Bir yandan yeni stadımızı ligin 2 . yarısında hazır hale getirmek için gece gündüz uğraşırken , diğer yandan şirketlerin birleşmesi sürecini tamamlıyoruz . Bir yandan modern bir holding yapılanmasına tüm kurallarıyla birlikte geçmek için gerekli altyapıyı kurarken , diğer yandan uzun vadeli planlamalarla , gelir getirici yeni yatırımların peşine düşüyoruz . Bir yandan milyonlarca Galatasaraylıyı kulübe daha fazla katkı yapmasını sağlayacak yeni mecralar yaratırken , diğer yandan Galatasarayımıza yeni tesisler kazandırmak üzere projelerimizi tamamlıyoruz . " -


" ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ZORLUK YOKTUR " -

 


Hazırlanan yeni tüzük , Türk Telekom Arena , birleşmesi tamamlanan Galatasaray A . Ş , Riva arazisi ve diğer tesisleşme çalışmalarını örnek gösteren Adnan Polat , " Sizlere anlattığım bu resmin bütününü göremeyenler veya görmek istemeyenler , çarpıtılmış bir Galatasaray imajı sunmaya çalışmaktadırlar . Bu gayretlerin başarıya ulaşması imkansızdır . Galatasaray , bir bütün olarak , birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yoluna eskisinden daha güçlü olarak devam etmektedir " ifadelerini kullandı .

Adnan Polat , dergideki yazısının son bölümünde şunları kaydetti : " 528 yıllık bir mazinin büyüklüğünü ve milyonlarca taraftarın enerjisini yanımıza aldığımızda , biliyor ve inanıyoruz ki , üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur . Camiamızın büyüklüğü ve gücü bize tüm sorunları aşma gücünü vermektedir . Sizlerin desteğiyle başaracağımıza inanıyoruz .

2010-2011 sezonunun Galatasarayımıza üstün başarılar ve şampiyonluklar getirmesini diliyorum . "

Milliyet