Medya Derneği: Vakit'e verilen ceza, basın özgürlüğü ihlalidir

Medya Derneği, Vakit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Karahasanoğlu'na verilen hapis cezasının basın özgürlüğüne yönelik ciddi bir ihlal olduğunu açı

Medya Derneği, Vakit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Karahasanoğlu'na verilen hapis cezasının basın özgürlüğüne yönelik ciddi bir ihlal olduğunu açıkladı.

Vakit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Karahasanoğlu'na Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki haberleri sebebi ile 1 yıl 2 ay 17 gün hapis ve 6 bin 500 TL para cezası verildi. Konuyla ilgili Medya Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ahmet Karahasanoğlu'nun ifadesinin alınmadığı iddiasının dikkate alınması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sanığın sorgu ve savunmasının alınmasının temel bir ilke olduğu ceza usulünde, davaya konu hakaret suçları da olsa bu ilkenin istisnası bulunmamaktadır. Kısa bir süre önce, yayınlanmış olan bir makale nedeniyle, yasal faizleriyle birlikte 1 milyon 5 bin TL'lik manevi tazminata çarptırılmış olan Vakit gazetesine verilen bu yeni ceza basın özgürlüğüne yönelik ciddi bir ihlaldir."