Esnaf ve sanatkarlar derneğinden provokasyona karşı sağduyu çağrısı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, İnegöl ve Hatay'da yaşanan olaylarla ilgili esnafa sağduyu çağrısı yaptı. Esnaf

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, İnegöl ve Hatay'da yaşanan olaylarla ilgili esnafa sağduyu çağrısı yaptı. Esnaf üzerinden provokasyon yapıldığını ifade eden Çevik, esnafın maşa olmayacağını söyledi.

ESDER Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, İnegöl ve Hatay'da yaşanan olaylarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Kaos ve terör ortamlarından en çok ticaret yapanların zarar gördüğünü belirten Çevik, yaşanan olayları şer güçlerin oyunları olarak gördüklerini ifade etti. Benzer durumların daha önce de yaşandığına dikkat çeken Çevik, "Biz bu oyunu daha önce defalarca gördük. Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarında bu ülke çok ağır bedeller ödedi. Bunların kimler tarafından tezgâhlandığı da zamanla ortaya çıktı. Bu kez aynı oyuna gelmeyelim, tuzağa düşmeyelim. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Milletçe kenetlenmeli, ayrılıkçı propagandalara izin vermemeliyiz." şeklinde konuştu.

İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olayların başka yerlere sıçramaması gerektiğini vurgulayan Çevik, provokasyonlarla milletin canının yandığını ve esnafın da zarar gördüğünü belirtti. Demokratikleşmede ciddi ilerleme kaydedildiğini aktaran Çevik, referandumun görüşüldüğü günlerde bu olayların çıkmasının oldukça üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi. Anadolu'nun bir hoşgörü medeniyeti olduğunu da hatırlatan Çevik; "Biz bu topraklarda bin yıldır Türk- Kürt, Alevi-sünni, Çerkez-Arap kardeşçe yaşadık. Sosyal-kültürel ve tarihsel bağlarımız var. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek." dedi.