Şemdinli'de Basın Açıklamasının Ardından Olaylar Çıktı

Şemdinli BDP ilçe teşkilatı ve Meya-Der Şemdinli şubesi başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardında ilçede gerginlik çıktı.

Şemdinli'de Basın Açıklamasının Ardından Olaylar Çıktı
Şemdinli'de bugün BDP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında Şemdinli belediye başkanının da bulunduğu kalabalık bir kitle, çarşı merkezinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık PKK yanlısı sloganlar atıldı. Çarşı merkezindeki yürüyüşün ardından BDP ilçe binası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması, Meya-Der Şemdinli Şubesi Başkanı Ramazan Sever tarafından okundu. Sever, Kürtlere yönelik mevcut politikalardan bir an önce vazgeçilmesini, Kürt sorununa, barışçıl çözüm bulmak için
harekete geçilmesini istedi.
Basın açıklamasının ardından söz alan BDP Şemdinli ilçe başkanı Reşit Erbaş, kardeşlik elini uzattıklarını, halk üzerinde yapılan baskı politikalarını kabul etmediklerini ifade etti.
Daha sonra kalabalık, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasının hemen ardından bir grup, ilçe merkezi girişinde yola barikat kurarak ateş yaktı. Öte yandan bir grup gösterici ise Şemdinli İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı binası önünde bulunan Geçici Köy Korucu Derneği'ni basarak camlarını kırdı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayda biber gazı ve tazyikli suya karşılık göstericiler yola barikat kurarak taş ile cevap verdi.
İlçede gerginlik devam ediyor.