SBS'de 500 puan alan Kuldaş, Bitlis Fen Lisesi'ni tercih etti

Tatvan Çağlayan Fem Dershanesi öğrencisi Ayşenur Kuldaş, aldığı 500 puana rağmen başka şehirler yerine Bitlis Hikmet Kiler Fen Lisesi'ni tercih etti.

Tatvan Çağlayan Fem Dershanesi öğrencisi Ayşenur Kuldaş, aldığı 500 puana rağmen başka şehirler yerine Bitlis Hikmet Kiler Fen Lisesi'ni tercih etti. Fem Çağlayan Dersanesi Müdürü Adnan Bölükbaşı artık bölgede başarılı olan öğrencilerin bölgedeki okulları tercih etmesi sebebiyle bölgenin eğitim seviyesinin daha da yükseleceğini söyledi.

Bölükbaşı, bu yıl Türkiye iller sıralamasında Sözel alanda birinciliği alan Bitlis'in başarısının tesadüfî olamadığını vurguladı. Çağlayan Fem Dersanesi Müdürü Adnan Bölükbaşı öğrencilerinin 13 Fen Lisesi, 35 Anadolu Öğretmen Lisesi, 50 Anadolu Lisesi, 8 Sağlık lisesi, 1 Anadolu İmam Hatip lisesi, 17 kişinin ise çeşitli teknik liselere kayıt yaptığını belirterek 124 öğrencilerinin toplamda yerleştiğine dikkat çekti. Bu başarıyı öğrenciler ile bire bir ilgilenme ile elde ettiklerini ifade eden Bölükbaşı öğretmenlerinin aile ve öğrenci diyalogu sayesinde başarı elde ettiklerini söyledi.

Müdür Bölükbaşı, sınavda 100 sorunun tümüne doğru cevap veren Ayşenur Kuldaş'ın Bitlis Hikmet Kiler Fen Lisesine kayıt yaptırdığını dile getirerek bunun çok anlamdı olduğunu söyledi. Adnan Bölükbaşı: "Öğrencimiz aldığı buy üstün başarıya rağmen Bitlis'i tercih etmesi bizim için çok manidardır. Her başarılı öğrencinin batıdaki bir okulu tercih etmesi üniversite yerleştirme sınavlarında doğunun başarısını olumsuz etkilemektedir. Artık başarılı öğrencilerinde doğudaki okulları tercih etmelerini bekliyoruz. Bu yıl üniversite yerleştirme sınavlarında Bitlis'in sözel alanda Türkiye birincisi çıkarması tesadüfî değildi. Bu başarılara imza atan başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyoruz." Şeklinde konuştu