Kilis'ten Karaman'a gönül köprüsü kuruldu

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen, "Gönül Köprüsü Projesi"nin üçüncü dönemi başladı. Proje kapsamında Karaman'a Kilis ilinden 197 öğren

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen, "Gönül Köprüsü Projesi"nin üçüncü dönemi başladı. Proje kapsamında Karaman'a Kilis ilinden 197 öğrenci geldi. Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Selmani Karaçam, ülkenin doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin tanıtılması, insan ilişkilerinin geliştirilmesi, sevgi ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için bulundukları yerleşim birimlerinin dışındaki yerleri tanımalarını sağlamak amacıyla hazırlanan projenin kapsamının bu yıl genişletildiğini söyledi. "Gönül Köprüsü" projesi ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ettiğini hatırlatan Karaçam, bir yandan ülkenin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfettiklerini, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurduklarını dile getirdi.

Vali Hakkı Teke Yatılı Bölge Okulu'nda misafir ettikleri öğrencilere Karaman Müzesi, Karaman Kalesi, Tartan evi, Hatuniye Medresesi, Çeşmeli Kilise ve Hürrem Dayı evi gibi tarihi yerleri gezdirdiklerini belirten Karaçam, "Projenin asıl amacının doğu-batı, kuzey-güney kaynaşmasını sağlamak. Gönül Köprüsü projesi amacına uygun bir şekilde işliyor." dedi.

Kilis'ten gelen öğrencilerin başında bulunan kafile başkanı Haşim Durmuş da 5 gündür Karaman'da olduklarını dile getirerek öğrencilerin her anlamda memnun olduklarını ifade etti. Durmuş, Gönül Köprüsü projesi adına yakışır amacına hizmet eden projelerden birisi olduğunu dile getirerek, daha önceki yıllarda bu projenin verimli bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Durmuş konuşmasına şöyle devam etti: "Tanımadığımız, bilmediğimiz bir şeye karşı acabalarımız ve önyargılarımız vardır. Biz şunu gördük, çocuklarımız tanımadığı, hiç görmediği arkadaşları ile bir araya gelince bu ön yargıları ortadan kayboluyor. Proje sayesinde çocuklarımızın arasında kurdukları bu dostluklar önümüzdeki süreçte de uzun yıllar boyunca, belki asırlar boyu devam edecektir. Özellikle bu sürece birlik ve beraberliğe katkı sunacaktır."