Hayırsever işadamı, Melikşah Üniversitesi'ne kongre merkezi yaptırıyor

Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah'a, Kayserili hayırseverlerin desteği sürüyor. İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Meli

Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah'a, Kayserili hayırseverlerin desteği sürüyor. İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Melikşah Üniversitesi kampus alanı içerisine 700 kişilik kapasiteye sahip Kongre ve Kültür Merkezi binası yaptırıyor. Merkez inşaatı için gerekli protokol, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de katıldığı törenle imzalandı. Törene Vali Bilici'nin yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve iş adamı Memduh Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve öğretim üyeleri katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, gelişmiş ülkelerde vakıf üniversitelerinin ön planda olduğunu dile getirerek eğitime verdikleri önemi anlattı. Memduh Boydak, Türkiye'de 10 yıl öncesine kadar sayısı bir-ikiyi geçmeyen vakıf üniversitesi sayısının bugün 52'ye çıktığını belirterek, "Türkiye'de 154 üniversite var. Bunların 52'si vakıf üniversitesi. Bu sayının artmasında üniversite kurma aşamasındaki zorlukların ortadan kaldırılması etkili olmuştur. Eğitimin ülkeler adına önemli olduğunu düşünürsek, böyle olması gerektiğini görürüz. Çünkü, bugün Fransa'daki üniversitelere baktığımızda, mevcut eğitim veren üniversitelerin yüzde 75'i vakıf üniversiteleridir. Gelişmiş toplumlardaki bu örneğe baktığınızda eğitimdeki başarının ülke ekonomilerine yansımalarını daha iyi analiz edebiliriz" dedi.

Boydak, üniversiteleri kurulduğu günden beri hayırseverlerin destekleri olduğunu ve buna teşekkür ettiklerini anlatarak, "Kayserili hayırsever işadamımız Saffet Bey de üniversiteye Kongre ve Kültür merkezi yaptırıyor. Bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederim." diye konuştu.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Kayseri'nin üniversite konusunda bir ayrıcalığı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Kayseri'de 4 üniversitenin olması bizi gururlandırıyor. Bunların ikisi aktif eğitim hizmeti veriyor. Kısa süre sonra diğer üniversitelerimiz de hizmet verecek. Ama bir şehir için 4 üniversitenin açılması ayrı bir mutluluk ve gurur verici."

Prof. Dr. Reşit Özkanca, kuruluşundan bu yana ana sponsor olarak ciddi katkılarda bulunan Boydak Holding'in yanı sıra üniversitelerine diğer şirketler ve hayırseverlerin de önemli katkıları olduğunu aktardı. Özkanca, bu desteklerden dolayı hayırseverlere teşekkür ederek, "Yapılacak olan kongre merkezinin özelliği şudur. Burada ulusal ve uluslar arası kongrelere ev sahipliği yapılacaktır. Bu merkez, üniversitemizin yanı sıra şehrimizin de dışarıya bakan yüzü olacaktır" dedi. Eğitime yatırım yapan ülkelerin bugün gelişmişlikle ön plana çıktığını anlatan iş adamı Saffet Arslan, amaçlarının daha gelişmiş ülke adına eğitime dolaysıyla eğitim kurumlarına desteklerde bulunmak olduğunu söyledi. Saffet Arslan, gelecek nesillere sorunsuz ve rahat bir ülkede yaşama fırsatı sunma adına eğitime yatırımın hızla devam etmesini isteyerek, daha eğitimli yeni nesillerin yetişmesinin Türkiye'nin gelişmiş ülkeler sıralamasında ilk sıralarda yer alacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Melikşah Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi binasının yapımı için Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ile hayırsever iş adamı Saffet Arslan arasında protokol imzalandı. Vali Mevlüt Bilici, imza sonrası hayırlı olsun temennilerinde bulundu.