'Eşşeklik Bizde Kalsın' oyunu Ilıca'da sahnelendi

Tiyatro ve sinema sanatçıları Sümer Tilmaç ile Abdullah Şahin'in 'Eşşeklik Bizde Kalsın' adlı oyunu, Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde sahn

Tiyatro ve sinema sanatçıları Sümer Tilmaç ile Abdullah Şahin'in 'Eşşeklik Bizde Kalsın' adlı oyunu, Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde sahnelendi. Tiyotro oyuncusu Abdullah Şahin, bazın hayvanların da sahne aldığı oyunun ana temasının son yıllarda insan ilişkilerinde selamlaşırken bile sahte tebüssümlere dikkat çekmek olduğunu belirtti. Son yıllarda kültürel yozlaşma ve bencilliğin toplumun her aşamasında kendini göstermeye başladığını belirten Şahin, yapmacık davranış ve sahte gülüşlerin toplumda insanlar arası ilişkilerinde 'güven' duygusuna büyük zarar verdiğini kaydetti. Şahin, "Oyunumuzla sahte insan ilişkilerine gönderme yaptık. İnsanın özünde sevgi vardır. Bize ait kültürel değerlerimizle her zaman ayakta kalırız. Doğal olalım yeter." diye konuştu.

İnsan ilişkilerinin her geçen gün kültür erozyonuna uğradığına dikkat çeken Sümer Tilmaç, eşek, köpek ve papağanın da sahne aldığı oyunda insanları güldürürken düşündürmeyi amaçladıklarını kaydetti. Tilmaç, "İnsanlarda oluşan sahte gülümsemelere atıfta bulunduk. Oyunumuzda dünyada bir ilki gerçekleştirerek köpek ve papağan da sahne aldı. Oyunla özümüze dönme adına mesaj verdik. Dünyada her şey para değildir. İnsan ilişkilerinde tek değer yargısı maddiyat olursa sahte gülüş ve yapmacık davranışlardan hiç bir zaman kurtulamayız." dedi.

Tilmaç, samimi bir tebessüm ve karşındaki insanın gözlerine içine içtenlikle bakarak konuşmanın toplumdaki dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarını her zaman kuvvetlendireceğini ifade etti.

Tiyatroya verilen değerin her geçen gün azaldığını belirten Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, bu tür etkinliklerle yerel yönetimlerin destek vererek tiyatronun canlanmasına omuz vermesi gerektiğini kaydetti. Ünal, usta oyuncular Şahin ve Tilmaç bir buket çiçek takdim etti.