Bolu Milletvekili Metin: 12 Eylül'deki Anayasa değişikliğini siyaset üstü görüyoruz

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, 12 Eylül'de oylanacak olan Anayasa değişikliğini siyaset üstü gördüklerini söyledi. Metin, proje üretemeyen, ç

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, 12 Eylül'de oylanacak olan Anayasa değişikliğini siyaset üstü gördüklerini söyledi. Metin, proje üretemeyen, çözüm öneremeyen muhalefetin, değişikliği, AK Parti memnuniyetine ve memnuniyetsizliğine bağladığını belirterek, "Bu Anayasa değişikliğinin AK Parti ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur." dedi.

AK Parti Bolu milletvekilleri Fatih Metin, Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, İl Başkanı Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Fatih Metin, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye açısından geleceğe ilişkin çok önemli bir dönemecin, 12 Eylül'de dönüleceğini dile getirdi. Metin, "Bu dönem içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce onaylanmış bir anayasa değişikliği söz konusu ama asıl onay makamı milletimiz. Dolayısıyla o bakımdan çalışmalarımızı sizlerle başlatmak istiyoruz." diye konuştu.

Fatih Metin, öncelikle, bu anayasa değişikliğini siyaset üstü olarak gördüklerini ifade etti. Metin, Türkiye için proje üretemeyen, çözüm öneremeyen muhalefetin, işi, AK Parti'nin memnuniyetine ve memnuniyetsizliğine bağladığını söyledi. Bu anayasa değişikliğinin AK Parti ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığına işaret eden Metin, anayasa değişikliğinin milletin geleceği ile alakalı bir değişiklik olduğunu söyledi. Metin, şöyle dedi:

"Bugüne kadar 5 anayasamız olmuş ve bunların hepsi olağanüstü hal döneminde olmuş. İlk defa millet iradesinin yansıdığı bir anayasa değişikliğinin çok önemli bir değişikliğin ilk adımını atıyoruz. Çünkü ideal olan tamamı sivil olan bir anayasanın oluşmasıdır. İnşallah bundan sonraki dönemlerde 12 Eylül'de vatandaşlarımızın evet oyu ile yapılacak değişiklikle bundan sonraki gelecekte inşallah tamamı sivil anayasadan oluşan anayasamızı inşallah onaylamış olacağız."

Metin, bundan sonraki süreçte vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini aktaran Metin, "Bu konuda ne yazık ki proje üretmekten ziyade hayal mahsulü iddialarla gündemi değiştirmeye çalışan ve anayasa referandumunu bir siyasi mücadele haline getiren muhalefete karşı da soru işaretlerini inşallah dağıtacağız. En son Sayın Kılıçdaroğlu, Malatya'da halka sesleniyor. Malatyalılar diyor, kayısı diyor anayasa değişikliğinden sonra 10 lira mı olacak, hayır, diyor. Kayısı ile anayasayı karıştıran bir muhalefetin bu anlamda vatandaşa vereceği bir şey yok. Halkımızın bu beyanatları ciddiye almayacağı kanaatindeyim. 12 Eylül'de de bu işi evetle neticelendireceğimiz kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

"GAZETECİLERİ ZİYARET EDEREK ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK"

Milletvekili Metin Yılmaz da gazeteciler cemiyetini ziyaret ederek, bir nevi çalışmalarına başlamış olduklarını ifade etti. Yılmaz, "Faklı partilere oy vermiş olabilir, AK Parti'ye kızmış olabilir veya bize kızmış olabilir, bizim hatalarımız olmuş olabilir. Hepsini bir kenara bırakarak, sadece anayasa değişikliğinin bu ülkeye neler getirdiğini, anayasa değişikliğinde neler yazığına bakarak karar vermelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, eğer bu değişiklik bu memleketin hayrına ise hep birlikte vatandaşlardan 'Evet' demelerini beklediğine dikkat çekti. Yılmaz, şunları kaydetti: "Eğer bu memleket için olumsuz bir şeyler getiriyorsa ki getirmediğini düşünüyoruz ve söylüyoruz. Çünkü 12 Eylül anayasasının 1982'de yapılan anayasanın daha demokratik ve bireye özgürlüklere vurgu yapan insan haklarını savunan bir biçime dönüşmesi yönündeki değişiklik olarak bakabiliriz. 12 Eylül'de de halkımızın tam destek vereceğini umut ediyoruz."

"12 EYÜL OYLAMASI SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİL"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise teşkilatlarının bir bütünlük içersinde böyle bir çalışmayı başlattıklarını belirtti. Yılmaz, 12 Eylül referandumunun sıradan bir seçim oylaması gibi algılanamayacak ölçüde ehemmiyetli olduğunun altını çizdi. Anayasaların ihtilal hükümetlerince yapıldığını kaydeden Yılmaz, şunları aktardı:

"Anayasalar yapılır yapılmaz hemen tenkitler başlamıştır ve sivil anayasalar değildir. Sivil inisiyatif olmamıştır. İlk defa bu çoğunluğa sahip bir iktidar partisi anayasa değişikliğini gündeme getirmiştir ama maalesef bazı siyasi partiler bunun önüne geçmek için gayret içindedir. Eski anayasa vesayet anayasasıdır, demokratikleşmek için de bu değişiklik gereklidir. Ama demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partiler vesayeti kabul edip de bu anayasa değişikliğine hayır derlerse ve bundan etkilenen halkımız da bu geçişi eğer iyi tespit edemezse sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum. Türkiye bir daha bu performansı yakalamak için bekleyebilir. Ülke ve millet geleceği için çok önemli bir dönemeçtir. Bu dönemeçte sağduyudan hiç vazgeçmeyen halkımıza güvenimiz tamdır. İnşallah vesayeti siyasi partiler istese bile bu halk istemeyecektir diye düşünüyorum ve hayırlı olacağını düşünüyorum."

AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun da 12 Eylül'de gerçekleşecek olan, ülke için, millet için çok önemli bir referandum süreci olduğunu, bu süreçte milletle iç içe olmak durumunda olduklarını dile getirdi. Eylül'e kadar dolu dolu bir süreç geçirmeyi arzu ettiklerini belirten Ercoşkun, "Bu anlamda başlangıç olarak, startı da buradan vermek istedik. Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olduğu bu dönemde, ülkemizin de buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ve bu anlamda bizler AK Parti teşkilatları olarak milletimiz için, ülkemiz için elimizden geleni sonuna kadar yapma arzusu içindeyiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle 12 Eylül'ün ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum ama en güzel evet neticesiyle bunun gerçekleşmesini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Atalay ise ziyaretten dolayı teşekkür etti. Ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirten Atalay, "Çünkü bu referandum gündeme geldiğinden bu yana vatandaş siyasi parti liderlerinin birbirlerine yaptığı eleştirileri, tabiri yerindeyse kavgaları izledi, tam anlamıyla aydınlatılamadı, bir kitapçık hazırlamışsınız ve ziyaretlerinizin devam edeceğini söylüyorsunuz. Bu bağlamda referandum sürecinde bu ziyaretlerin kavgalardan eleştirilerden ziyade daha anlamlı olacağını düşünüyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Memleketimize hangisi hayırlı olacaksa o olsun." diye konuştu.