AK Parti, ilk demokrasi mitinginin yapıldığı yerden 'evet' çağrısı yaptı

AK Parti, Eskişehir'de referandum çalışmalarına ilk demokrasi mitinginin yapıldığı Çifteler ilçesinde başladı. Burada yapılan toplantıda AK Parti Eski

AK Parti, Eskişehir'de referandum çalışmalarına ilk demokrasi mitinginin yapıldığı Çifteler ilçesinde başladı. Burada yapılan toplantıda AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, ''Türkiye tarihinde demokrasini mitinginin yapıldığı ilk yer olan Çifteler ilçesinde özellikle bu nedenle çalışmalarımıza başladık.'' dedi.

Çifterler Belediye Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Çifteler İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, AK Parti İl Başkanı Salih Koca, il ve ilçe başkanları katıldı. Burada yapılan toplantıda referanduma neden evet denilmesi gerektiği anlatıldı.

İlçe Danışma Meclisi toplantısı İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Salih Koca, "Bugün burada AK Parti Eskişehir teşkilatımız ile Çifteler teşkilatımızın düzenlemiş olduğu programda sizinle bir aradayız. Bugün program özellikle buradan başlamak istedik. Çünkü Çifteler Türkiye tarihinde demokrasi mitinginin yapıldığı ilk beldeydi. Ben inanıyorum ki, başlatmış olduğumuz çalışma hayırlara vesile olur ve demokrasimiz sizlerin oyları ile birlikte kazanır. Demokrasinin bir kez daha kazanması için bu referandumun bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.'' şeklinde konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan ise bundan yıllar önce demokrasi mitinglerinin Çifteler'de başladığını hatırlattı. Mercan, bu nedenle demokrasi için yeni bir adım olan referandum çalışmalarına Çifteler'de başladıklarını ifade ederek şöyle konuştu: ''Eskiden milletin sesini kestiler, millet konuşamaz oldu. 1960'da böyleydi. 1974'te böyle oldu, 1980'de böyle oldu, 1997'de bu oldu. Ne oldu? Çok temel bir şey, milletin iradesine ve halkımızın iradesi dur dedi.''

Halkın Türkiye'yi yönetmek isteği olduğu zaman birilerinin halka sen bu işten anlamazsın dediğini vurgulayan Mercan, ''Ama işte milletin iradesi. Çifteler'den yola çıkanlar, Menderesler, Özallar ve Erdoğan'lardır ki biz bugün onların sayesinde rahatça ve özgürce konuşuyoruz. Biz ne istiyoruz? Biz millet olarak daha çok özgürlük istiyoruz. Millet kendi iradesi ile Türkiye'yi yönetmek istiyor. Daha çok özgürlük, demokrasi, hukuk, adalet istiyor bu millet. Bu millet kendi iradesinin başka birileri tarafından vesayet altına alınmasını istemiyor." diyerek sözlerini noktaladı.