Minikler Böceklerin Dünyasına Adım Attı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Tabiat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi" (BÖFYAP) başladı

Minikler Böceklerin Dünyasına Adım Attı
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Tabiat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi" (BÖFYAP) başladı. E.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Tezcan'ın rehberliğinde ilk derslerine başlayan minikler, böceklerin dünyasına ilk adımlarını atmış oldular. Öğrencilerine proje ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Tezcan, "Böcek dolu günler geçireceğiz" dedi. İlk derslerinde böcekleri yakından tanımak için anket dolduran 9-13 yaş grubundaki öğrenciler oldukça heyecanlıydı. Aralarında Çocuk Esirgeme Kurumu ile yatılı bölge ilköğretim okullarından gelen öğrencilerin de bulunduğu ilk grup program çerçevesinde Spil Dağı Milli Parkı'na giderek doğadaki böcekleri daha yakından tanıyacak.
DOLU DOLU PROJE
Projeye katılan öğrencilere otuz yıllık bilimsel deneyimlerini aktarmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Tezcan, " TÜBİTAK desteğiyle 2007 yılında başladığımız projemizde bugüne kadar bin 200 kişiye eğitim verdik. Amacımız çocuklarımıza böcekleri sevdirmek ve onların, doğanın minik canlıları, böcekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak" şeklinde konuştu. Proje kapsamında yapılacakları da anlatan Prof. Dr. Tezcan; "Proje kapsamında çocuklarımızla Spil Dağına giderek böcekleri yakından tanıyıp fotoğraflar çekeceğiz. Çocuklarımıza böcek beslemenin inceliklerini öğreterek böceklerin resimlerini çizmelerinde yardımcı olacağız. Ayrıca Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bulunan ve Türkiye'nin en zengin böcek müzesi olan Prof. Dr. Niyazi LODOS Böcek Müzesi (LEMT)'ndeki böcek koleksiyonu incelenecek. Böceklerin insan sağlığındaki yeri ve önemi ile 'Böcekler ve geleceğimiz' konulu görsel sunu ve tartışmalar programda yer alacak" dedi.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'ndeki dersler 3 gün sürecek. Projeye öğrenciler iki grup halinde katılacak.