Londra'da 2012 Olimpiyat Oyunları İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Londra'da 2012 yılında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, inşaatı devam eden Olimpiyat Kompleksi eski olimpiyat şampiyonu sporcuların katıldığı etkinliklerle basına tanıtıldı

Londra'da 2012 yılında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, inşaatı devam eden Olimpiyat Kompleksi eski olimpiyat şampiyonu sporcuların katıldığı etkinliklerle basına tanıtıldı.
2012 Olimpiyat Oyunları organizatörleri Londra'da inºaat? devam eden Olimpiyat Kompleksi'ni düzenledikleri etkinliklerle basına tanıttılar. Düzenlenen etkinliklere Londra'nın Türk asıllı Belediye Başkanı Boris Johnson'un yanı sıra olimpiyat şampiyonu sporcular ve Olimpiyat Komitesi yetkilileri de katıldı. Olimpiyatlarda dört altın madalya kazanan ABD'li atlet Michael Johnson, 80 bin kapasiteli ve henüz koltukları monte edilen Olimpiyat Stadı'nda çocuklarla birlikte koºuya kat?ld?. Yine
olimpiyatlarda dört defa alt?n madalya kazanan ?ngiliz bisikletçi Sir Chris Hoy ise inºaat? süren kapal? spor salonunda bisiklet velodromu yapt?. Londra Belediye Baºkan? Boris Johnson'da pistte bisiklet sürdü.
Londra'nın Türk asıllı Belediye Başkanı Boris Johnson İHA'ya yaptığı açıklamada, olimpiyatlar nedeniyle onlarca yıldır ihmal edilen Londra'nın bazı kısımlarını yenileme fırsatı bulduklarını söyleyerek ayrıca olimpiyatların ülke ve dünya genelinde yatırımı canlandırdığını ifade etti. Olimpiyatlara katılmanın doğru bir şey olduğunu da sözlerine ekleyen Johnson, bunun uzun yıllar miras olarak kalacağını ve İngiliz ekonomisi ile ülkenin fayda göreceğini belirtti.
Etkinliklere katılan İngiltere'nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Sir Craig Reedie İHA'ya yaptığı açıklamada olimpiyat oyunlarından profesyonel düzeyde spor ve festival havası beklediklerini söyledi. Çin'deki olimpiyatların son derece başarılı geçtiğini de kaydeden Reedie, Çin'deki kutlamaların bugüne kadarki en iyilerinden biri olduğunu söyledi. Londra'nın daha farklı olmak zorunda bulunduğunu ifade eden Reedie, "Pekin'de 17,5 milyonluk bir ºehir, Londra ise 5,5 milyonluk bir ºehir.
Sporlar daha iyi olmal?, alanlar daha iyi olmal? ve parti daha iyi olmal?" dedi. Olimpiyat Kompleksi nedeniyle İngiliz ekonomisine artı değer kazandırıldığını da belirten Reedie, "Büyük oranda kırsal kesimlerden gelen ve işsiz olan 10 bin kişi burada çalışıyor" dedi.
27 Temmuz 2012 tarihinde baºlayacak 2012 Londra Olimpiyatlar? için yetkililer, Londra'daki Olimpiyat Parkı'nın oyunların başlamasından bir sene önce bitirileceğini belirtiyorlar.