Keskinoğlu, Türkiye'nin 93. büyüğü

İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nun açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 Yılı Raporu"nda Keskinoğlu Şirketler Grubu, bir önceki yıla gör

İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nun açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 Yılı Raporu"nda Keskinoğlu Şirketler Grubu, bir önceki yıla göre 47 basamak yükseldi. Bir önceki yıla göre yüzde 36 oranında büyüyen Keskinoğlu, Türkiye'nin en büyük 93. en büyüğü oldu.

Keskinoğlu, 47 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. İstikrarlı bir büyüme süreci yaşayan şirket, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Beyaz et, yumurta, yem, gübre, viol, zeytinyağı ve sarf sağlık malzemeleri alanında faaliyet gösteren Keskinoğlu, bir süre önce 20 milyon TL yatırımla kurduğu Fem Lojistik ile de lojistik sektörüne de adım attı.

Ülke ekonomisi içinde önemli ağırlığa sahip sanayi kuruluşlarına ilişkin 2009 yılı verileri, üretimden satışlar, satış hasılatı, katma değer, özkaynak, net aktifler, dönem karı, ihracat ve istihdam başlıkları altında sunulan raporda Türkiye genelinde 93'üncü olan şirket, Egeli firmalar arasında ise 7'nci sırada yerini aldı. Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "2008 yılında 368 milyon TL olan ciromuzu 2009 yılında 500 milyon TL'ye yükselterek yüzde 36'lık bir büyüme gerçekleştirdik. 2010 yılı hedefimiz ise 650 milyon TL ciro. Hedefimiz her geçen gün üretim kapasitemiz ile birlikte istihdamımızı da arttırmaktır." dedi.

Keskinoğlu olarak 750 milyon adet olan yıllık yumurta üretimlerini 2010 yılı sonunda 850 milyon adede, yüzde 64 olan ambalajlı yumurta pazar payını yüzde 67'ye, yüzde 85 olan özellikli yumurta pazar payını da yüzde 86'ya yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Keskinoğlu, yurt genelindeki satış noktalarının sayısını 40 bin adede çıkarmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.