Esenler Mahallesi'nde Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Van'ın Esenler Mahallesi'nde kısa süre önce belediye tarafından başlatılan su ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yollar asfaltlanmaya başlandı.

Esenler Mahallesi'nde Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor
Van Belediyesi, kent merkezinde olduğu gibi kenar mahallelerde de yoğun bir çalışma sürdürüyor. Özellikle servis minibüslerinin kullandığı güzergahlarda çalışma başlatan Van Belediyesi, bunların bir bölümünü bitirdi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Esenler Mahallesi Veteriner Caddesi ile Bostaniçi Belediyesi'ne kadar olan 4 kilometrelik yolda çalışmalar sürüyor. 10 gün içerisinde yolun tamamının bitirileceğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Orhan Şenkaya, sezon başında Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yapacağını söylediği en az 4 mahalledeki ana güzergahları asfaltlamaya başladıklarını belirtti. Şenkaya, "Yapmış olduğunuz güzergah Veteriner Caddesi'nden başlayıp Bostaniçi beldemize kadar olan kısımdır. Bu çalışmamızı 10 gün içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Çalışmalar aynı tempoda devam etmektedir. Özellikle şehir merkezinde başlatılan çalışmalar üç ana noktada devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi üst kısımları, alt kısımları ve Başkale Garajı civarında yapılan çalışmalar hızla devam ederken, Orhan Doğan Caddesi'nde sandık kanal çalışmasında ise son aşamaya gelindi" dedi.
Orhan Şenkaya, yapılacak sandık kanal çalışmalarının ardından Orhan Doğan Caddesi'ni asfaltlayacaklarını, Zeve Caddesi'nde de dolgu ve yol genişletme çalışmasının devam ettiğini söyledi. Suvaroğlu ve Gölbaşı sokaklarında devam eden yol genişletme ve altyapı çalışmalarının da bitirilme aşamasına geldiğini ifade eden Şenkaya, bu çalışmaların bitirilmesi ile Suvaroğlu Caddesi'nin de asfaltlanacağını belirtti.
Esenler Mahalle Muhtarı Fazıl Çakır ise, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyeye teşekkür etti. Yıllardır hizmet alamadıklarını aktaran Çakır, 2010 yılı içerisinde hem altyapı hem de üstyapı konusunda mahallelerinde çalışmaların yapıldığını ve mahalle halkının belediyeden oldukça memnun kaldığını dile getirdi.